- 400 gram mosselen groot
- 50 milliliter witte wijn
- 1 teentje knoflook
- 125 gram kerstomaten
- 4 eetlepels olijfolie
- zout
- peper versgemalen
- handjevol bladpeterselie
- 12 dunne sneetjes Italiaans brood
- Maak de mosselen zorgvuldig schoon: leg ze in de gootsteen en laat daar zoveel koud water in lopen dat ze onderstaan. Schraap de harige baard (de aangroei waarmee de levende mossel zich vasthoudt aan de paal, het touw of de rots waaraan hij groeit) en de zeepok met een borsteltje van elke mossel af en boen ze daarna schoon.
- Doe de mosselen in een pan en voeg de witte wijn toe. Zet de pan op hoog vuur tot de mosselen zich openen. Haal de mosselen uit hun schelp, laat ze uitlekken en zeef het kookvocht. Gooi de ongeopende schelpen weg.
- Snijd de knoflook in kleine stukjes en de kerstomaten in vieren. Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin de knoflook. Voeg dan de kerstomaten en het gezeefde kookvocht van de mosselen toe. Laat indikken. Voeg tegen het einde van de kooktijd de mosselen, zout en peper en de bladpeterselie toe.
Buon appetito!!