- boter of amandelolie om de pan in te vetten
- 3 kopjes suiker
- ½ kopje water
- 3 kopjes amandelnoten (hele noten of in stukjes)
- Blancheer de amandelen en laat ze op een ovenplaat ingevet met amandelolie of boter in een warme oven (200 C) ca. 5 minuten drogen en licht roosteren.
- In een pan met een dikke bodem verhit je de suiker en het water tot de suiker is opgelost en lichtbruin kleurt, ongeveer 15-20 minuten. Roer daarna niet meer, maar verwijder wel eventuele suikerkristallen die zich aan de rand van de pan hebben gevormd. Dit kun je doen met een nat borsteltje.
- Als de suiker karamelliseert en de gewenste kleur krijgt, direct van het vuur halen en de amandelen er doorheen roeren.
- Giet het mengsel uit op een koele plaat (aanrechtblad) en laat het afkoelen. Daarna laat het zich makkelijk in kleine of grotere stukken breken. Je kunt de croccante ook serveren met een bolletje ijs, of verpulveren in de food processor om het als garnering op slagroom te strooien. Of om te verwerken in Siciliaanse cannoli.
Buon appetito!!