- 8 artisjokken
- citroensap
- 2 tenen knoflook
- 1 bosje bladpeterselie
- enkele takjes majoraan
- olijfolie
- peper
- zout
- 30 gram bloem
- 2 laurierbladeren
- Verwijder de buitenste bladeren van de artisjok en snijd de bodem bij. Leg de artisjokken op een snijplank en klop de uiteinden van de bladen om ze zacht te maken. Hierna moeten de artisjokken de vorm van een getopte kegel hebben. Vouw de bladeren uit elkaar en trek het hooi er tussenuit.
- Leg de artisjokken in een kom met water waaraan citroensap is toegevoegd, en zet ze weg. Hak het hooi samen met de knoflook, peterselie en majoraan fijn. Meng dit alles in een kom en schep er olie, peper en zout doorheen. Vul de artisjokken hiermee en bestuif ze met bloem. Verhit olie in een hoge pan en bak daarin de artisjokken met de kop naar beneden tot de vulling goudbruin is. Voeg dan heet water, zout en laurierbladeren toe, en draai de artisjokken om. Stoof de groente nog 30 minuten zonder deksel op de pan. Als de vloeistof verdampt is, zijn de artisjokken gaar. Dien ze heet op.
Buon appetito!!