- 200 gram bloem
- 20 gram reuzel of boter
- 320 gram suiker
- Marsala wijn
- 500 gram ricotta
- Gekonfijte vruchtjes
- poedersuiker
- zonnebloemolie
- Cannoli-vormpjes (ronde metalen buisjes)
- Eventueel bigarreaux
- Mix de bloem, reuzel en 20 gr suiker door elkaar. Voeg Marsala wijn toe tot het beslag zacht wordt. Dek het beslag af en zet het twee uur in de koelkast. Rol het deeg tot een lap van circa 3 mm dik. Snijd ronde plakken uit het deeg en rol ze om de cannoli-vormpjes. Plak de uiteinden aan elkaar vast met wat water.
- Frituur de cannoli in zonnebloemolie tot ze goudbruin en bobbelig zijn. Laat ze afkoelen op keukenpapier en haal de cannoli daarna voorzichtig van de vorm. Meng de ricotta en de overige ingrediënten door elkaar. Garneer vervolgens met poedersuiker en eventueel bigarreaux.
Buon appetito!!