- 1½ kilogram vis gemengde schoongemaakte
- olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 1 stukje peperoncino klein
- 700 gram tomaten
- snufje zout
- 1½ liter visbouillon
- 1 glas witte wijn
- 8 sneetjes boerenbrood geroosterd
- Maak vis en zeevruchten schoon. Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui hierin glazig. Voeg peperoncino, tomaten, zout en peper en de visbouillon met de inktvis toe en laat alles 15 min. koken.
- Leg in een andere pan eerst de meest stevige vis in de pan en bouw laagje voor laagje op zodat de zachtste vis bogvenop ligt. (Bijvoorbeeld zeeduivel en vervolgens zeebaars, harder, pietervis en kabeljauw).
- Schenk over iedere laag een beetje van de visbouillon. Voeg de mosselen en venusschelpjes toe, schenk de wijn erbij en laat alles in een gesloten pan ca. 25 min. zachtjes koken. Serveer de vis op sneetjes geroosterd brood.
Buon appetito!!