- 3 eetlepels olijfolie
- 2 stengels bleekselderij fijngehakt
- 3 wortels fijngehakt
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 ui fijngehakt
- 1 takje rozemarijn
- 1,5 kilogram runderrollade niet gekruide magere
- 6 deciliter Barolo
- zout
- peper
- versgeraspte nootmuskaat
- Verhit de olie in een braadpan en fruit de groentes en de knoflook 5 minuten. Doe de rozemarijn en het vlees erbij en bak het rondom goudbruin.
- Giet de wijn over het vlees, dek de braadpan af en laat alles 3 uur zachtjes koken tot het vlees gaar is. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
- Meng het stoofvocht met de groentes in een blender tot een gladde saus ontstaat. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe en verwarm de saus opnieuw.
- Snijd het vlees in dikke plakken en giet er de saus over.
Buon appetito!!

Attendeer anderen gerust met een link op deze pagina, maar onthoud dat kopiëren van de inhoud niet is toegestaan!