- 500 gram rundvlees
- 2 kalfsschenkels
- kalfstong
- halve kip
- varkensschenkel
- varkensworst
- 1 ui met ingestoken kruidnagels
- 1 wortel
- 1 teen knoflook
- 1 knolselderij
- 1 laurierblad
- zout
- peper
- Leg het vlees in een grote pan en voeg water toe tot alles onder staat. Zet de pan met afgesloten deksel op matig vuur. Braad de schenkels apart aan. Ook de worst en de tong kook je in een aparte pan gaar.
- Als het water in de grote pan kookt, afschuimen, zout toevoegen en opnieuw 1 3/4 uur, met deksel, op laag vuur laten stoven. Voeg vervolgens de schoongemaakte groenten toe samen met de kip en het varkenspootje. Laat nogmaals 45 minuten stoven en test daarna met een vork of al het vlees gaar is.
- Als dit het geval is, haal je het vlees er uit en voeg je dit bij de worst en de tong. Voeg wat bouillon toe en houd alles in een matig hete oven tot het moment van opdienen. De bouillon en het vlees worden dus apart opgediend en iedereen vult naar smaak zijn of haar eigen bord.
Buon appetito!!