Italië

Boek jouw vakantie naar Italie

Bol AlgemeenBol Algemeen

BOEK NU: hotels, B&B, pensions in Italië!

MENU
  • Home
  • Vakantie in Italië
    • Regio's en steden
      • Abruzzo (Pescara)
      • Basilicata (Matera)
      • Calabria (Reggio)
      • Campania (Napels)
      • Emilia Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Lazio (Rome)
      • Liguria (Genua)
      • Lombardia (Milaan)
      • Le Marche (Ancona)
      • Molise (Termoli)
      • Piemonte (Turijn)
      • Puglia (Bari)
      • Sardegna (Cagliari)
      • Sicilia (Palermo)
      • Toscana (Florence)
      • Trentino – Alto Adige
      • Umbria (Perugia)
      • Valle d'Aosta (Aosta)
      • Veneto (Venetie)
    • Themaspecials
      • Actieve Vakantie
      • Fietsen in Italië
      • Wandelen in Italië
      • Wintersport in Italië
      • Carnaval in Italië
      • Cruise
      • Italiaanse bergen
      • Italiaanse eilanden
      • De mooiste Italiaanse dorpjes
      • De Italiaanse meren
      • Italiaanse stranden
      • Kamperen
      • Kerst in Italië
      • Kinderplezier
      • Rondreis suggesties
      • Shoppen in Italië
      • Watersport in Italië
    • Vervoer in en naar Italië
      • Afwijkende regels
      • Alternatieve routes
      • Auto huren in Italie
      • Boetes in Italië
      • Vervoer naar Italië
      • Vervoer in Italië
      • Vliegen naar Italië
      • In de winter met de auto naar Italië
      • De Italiaanse wegen - welke zijn er en wat is het verschil
      • Autorijden in Europa – de regels
    • Reisinformatie
      • Kaart van Italië
      • Officiële feestdagen
      • Bijzondere feestdagen in Italie
      • Vakantie checklist
      • Weetjes
      • Ziekenhuizen in Italië
    • Reisaanbiedingen
      • Auto huren voor je vakantie in Italie
      • Hotels zoeken
      • Vliegtickets
    • Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief
    • Foto's per regio
    • Monumenten
    • Close
  • Reisaanbiedingen
  • Culinair
    • Italiaanse recepten
    • Italiaans eten
    • Regionale keuken
    • Culinaire gebruiken
    • Italiaanse wijn
    • Italiaanse dranken
    • Close
  • Taal
    • Diversen
    • Lessen Italiaans
    • Italiaanse taal tips & weetjes
    • Polls - Test je Italiaanse taalkennis
    • Woordenlijsten
      • Auto Italiaans
      • Auto-ongeluk woorden
      • Bij de dokter
      • Camping
      • Coronavirus woordenlijst
      • Coronavirus klachten woordenlijst
      • Cruise-vakantie
      • Fiets woordenlijst
      • Liefdes Italiaans
      • Misdaad & Maffia
      • Naar de kapper in Italie
      • Italiaanse Kerst woordenlijst – Alfabeto di Natale
      • Onderweg
      • Politiek
      • Proosten in het Italiaans
      • Religie
      • Schaken in het Italiaans
      • Schelden
      • Shoppen
      • Slaapkamer Italiaans
      • Sms'en
      • Strandvakantie
      • Tweede huis
      • Vakantie Latijn
      • Vervoer
      • Vis in Italië
      • Voetbaltaal
      • Wandelen in Italië
      • Watersport
      • Weerbericht
      • Wijn-abc
      • Winkels
      • Wintersport
      • Wonen en werken
      • Zakelijke termen
      • Italiaanse ijssmaken woordenlijst
      • Ziek zijn en spoedgevallen
      • Zonnige woordenlijst
    • Close
  • Algemeen
    • Tradities en gebruiken in Italië
      • La Befana - 6 januari
      • Bijgeloof van de Italianen: superstizione
      • Carnaval
      • Ferragosto: 15 augustus Maria Hemelvaart
      • La festa della donna
      • Italiaanse familie tradities
      • De leukste 1 April grappen van Italië
      • Kerst, Oud & Nieuw
      • Moederdag - la festa della mamma
      • La festa dei nonni
      • Pasen en Paastradities in Italië
      • Schrikkeljaar traditie in Italië
      • Sinterklaas
      • Vaderdag -La festa del papà
      • Valentijnsdag - San Valentino
    • Trouwen in Italië
      • Huwelijksbelofte
      • Praktische Informatie
      • Spreekwoorden
      • Trouwen in Italie een droom?
      • Trouwweetjes
    • Tweede huis in Italië
      • Aankoop
      • Financiering
      • Nuttige organisaties
      • Voorbereidingen bij het kopen van een tweede huis in Italië
      • Wonen en werken
    • Wonen & Werken in Italië
      • Belastingen & Verzekeringen
      • Diploma's
      • Sollicitatie en CV in Italie
      • Tips bij het zoeken van werk
      • Woonruimte vinden
    • Zaken doen met
      • Contact leggen
      • Zaken doen in de praktijk
      • Werktijden
      • Zakelijk Italie
      • Zakelijke termen
    • Meer algemeen
      • Beroemdheden
      • Beroemde werken
      • Evenementen in Italië
      • Geschiedenis
      • Instanties
      • Mafia, Camorra, ‘Ndràngheta….
      • Kunst & Cultuur
      • De Pers, radio en tv
      • Politiek
      • Religie
      • Sport
    • Het weer in Italië
      • Italiaanse klimaatgebieden
      • Het klimaat van Italië
      • Klimaattabellen
      • Mist in Italië: voor- en nadelen
      • Onder de Italiaanse zon
      • Regenweer in Italië
      • Weersverwachting voor Italië
      • Hoe waait de Italiaanse wind?
      • Sneeuwpret in Italië
    • Close
  • Shoppen
    • Shoppen in Italie
      • Shoppen in Florence
      • Shoppen in Milaan
      • Shoppen in Napels
      • Shoppen in Rome
      • Shoppen in Turijn
      • Shoppen in Venetië
      • Uitverkoop in Italië
      • Winkelweetjes
    • Made in Italy
    • Boekentips
    • Uitverkoop Italiaanse producten
    • Close
  • Un Po' Di Tutto
    • I nostri amici
      • Reisverhalen
      • Verhalen over wonen en werken in Italië
      • Italianen in Nederland
      • Meer verhalen
    • Fotoverslagen van I Nostri Amici
      • Abruzzo
      • Basilicata
      • Calabria
      • Campania
      • Emilia Romagna
      • Lazio
      • Liguria
      • Lombardia
      • Molise
      • Piemonte
      • Puglia
      • Sardegna
      • Sicilia
      • Toscana
      • Trentino-Alto Adige
      • Umbria
      • Veneto
    • Interessante links
      • Italiaanse artiesten
      • Fotoreportages
      • Linkenverzamelpagina's
      • Un po' di tutto
      • Reisverslagen
      • Toeristische informatie
      • Weblogs
    • Italianaria
      • Giornalissimo - Nieuws
      • Italia Varia
      • Quiz
      • Feiten en cijfers
      • Oppervlakte, inwoneraantal per regione
      • Wat vind jij?
      • Chiacchiere - Kletspraatjes
      • Berlusconi moppen
      • Hèt Italië-gevoel
      • Italianaria in Italiano
      • Hoe herkennen Italianen elkaar?
      • Stereotypen en vooroordelen
      • Kijk, luister en geniet
      • De mooiste Italiaanse liedjes
      • Italiaanse moppen
      • Mucche politiche
      • Reclames uit grootmoeders tijd
      • Italianaria: un po' di tutto
      • Vaticaanweetjes
      • Italiaanse communicatie: verbale hoogstandjes…
      • Volkslied
      • Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief
    • Close
  • Zoeken
    • Trefwoorden
    • Zoeken
    • Close

Je bent hier: Home / Regionale keuken / De regionale keuken: Piemonte [Piëmont]

De regionale keuken: Piemonte [Piëmont]

Tot voor kort werd de Piemontese keuken beschouwd als een afgeleide vorm van de Franse keuken, aangezien beide talen ook verwant zijn. Het is natuurlijk ook niet vreemd dat er vanuit Torino, sinds 1559 de hoofdstad van het koninkrijk Savoia, een culinaire uitwisseling bestond met het buurland Frankrijk. Maar het echte gastronomische hart van de Piemontese keuken klopt in het heuvellandschap rond steden Alba, Asti en Montferrato; dit gebied is ook wel bekend als Le Langhe.

De kenmerkende smaken van de regionale keuken komen vooral in ontwikkeling in de herfst wanneer er wordt geoogst. De berghellingen van de Alpen en de Apennijnen leveren selvaggina wild, zoals patrijs, fazant, wilde eend, kwartel en haas. Of funghi porcini, wilde paddestoelen en natuurlijk de alom geprezen tartufo bianco, witte truffel. In de herfst, het truffelseizoen, wordt de witte truffel in vrijwel elk gerecht gebruikt: pasta, risotto, vlees en kaas. Gecombineerd met stevige, volle rode wijnen als Barolo, Barbaresco of een lichtere Barbera waan je je als een Savoia in Torino (maar dan wel vóór de inmiddels opgeheven ballingschap).

TartufoHet gastronomische paradijs vindt zijn hoogtepunt in het speciale truffelfestival: Fiera nazionale del Tartufo Bianco dat jaarlijks in oktober in het stadje Alba plaats vindt. Daarnaast wordt er in het stadje Asti uitgebreid aandacht besteed aan het wijn- en het gastronomische festival: het Festival delle Sagre (It). Op het festival der festivals trekken de Piemontesi, gekleed in hun Middeleeuwse kostuums, op ossenwagens naar de stad. Ze nemen daarbij hun plaatselijke specialiteiten mee om het grote feest op de Piazza Campo del Palio bij te wonen.

Grissini

Een wereldberoemd product uit Torino zijn de grissini: lange, dunne, knapperige stengels van brooddeeg. In Piemonte worden ze werkelijk bij alle gerechten geserveerd en gegeten. Inmiddels hebben de grissini ook een vaste plek op de eettafels in heel Italië verworven. Grissini zijn gemaakt van tarwebloem, water, gist en een beetje zout; om ze lekker knapperig te krijgen moet alle lucht uit het deeg worden gekneed. De dunne broodstengels worden tegenwoordig door de grote broodfabrieken met tonnen tegelijk geproduceerd.

Critici, Torinesi, vinden echter dat de smaak totaal niet lijkt op de door een ambachtelijke grissinificio, grissinibakkerij, geproduceerde versie. Afreizen dus naar Torino om de proef op de som te nemen! De grissini van de warme bakker op de hoek kunnen soms wel 70cm lang zijn. Hoe beter het deeg, hoe verder het deeg kan worden uitgerekt.

Antipasto

VitelloHet meest karakteristieke onderdeel van de Piemontese maaltijd is de antipasto, een hoeveelheid van vijf tot soms wel dertig assaggi, voorproefjes ofwel amuses. Hierna volgt een primo, secondo, formaggio en er wordt afgesloten met een dolce... buon appetito!! Niet echt lijnvriendelijk en daarom wordt de traditie vooral in ere gehouden bij het zondagse familiediner.

Vitello tonnato is veruit de bekendste antipasto, maar ook carne cruda, gemarineerd rauw vlees, fonduta, kaasfondue, en bagna caôda, een warme saus op basis van olijfolie, ansjovis en knoflook waarin rauwe, jonge groenten worden gedipt, zijn klassieke 'openers'. Maar tong, pens en batsoa, varkenspootjes, Tonno di coniglio, gemarineerd konijn, mals als tonijn en lumache, gestoofde slakken zijn ook geliefde appetizers.

Vegetariërs komen aan hun trekken met de Peperoni alla piemontese, gestoofde paprika met ansjovis en kappers; of met de gevulde courgettebloemen en gevulde verza, savooienkoolbladeren.

Pasta e riso

Vercelli, tussen Torino en Novara, staat bekend als dé rijsthoofdstad van Italië. Gelukkig is er veel veranderd sinds Silvana Mangano als mondina, onkruidwiedster, in de film 'Riso Amaro' (1949) tot aan haar knieën in het water stond. De arbeidsomstandigheden en het oogsten zijn gemoderniseerd. Wat niet is veranderd, is dat hier miljoenen borden risotto hun oorsprong vinden.

Panissa is een traditionele risotto met daarin borlotti-bonen en varkensvlees. Ook risotto met kikkerbilletjes, van de in de rijstvelden gevangen kikkers, is een traditioneel Piemontees gerecht. De meest simpele risotto met boter en geschaafde witte truffel móet je hebben geproefd.

Verder is Piemonte toch ook het land van polenta en gnocchi, aardappelballetjes, al dan niet alla bava, ofwel opgediend met fontinakaas en boter.Typische pastasoorten zijn tajarin, zeer fijn gesneden slierten, een specialiteit van Alba. Het je gelijk een piatto tradizionale te pakken, als deze worden opgediend met kippenlevertjes, vleesjus en truffels. De bredere lasagnette worden op hun beurt geserveerd met een paddenstoel- of groene aspergesaus. Agnolotti, ravioli-achtige envelopjes, worden veelal gevuld een vleesmengsel.

Carne e pesce

Op de bergweiden wordt veel rundvee gehouden. Daarmee brengt Piemonte het meeste vlees voort en is tevens een van de grootste producenten van boter en kaas in Italië. Het vlees van het veelgeprezen Razza Piemontese-runderras mag dan ook niet ontbreken in de Noord-Italiaanse klassieker: Gran bollito misto. Traditioneel geserveerd tijdens het grote nieuwjaarsdiner. Naast rundvlees bevat het gerecht ook cotechino, een pittige kookworst van varkensvlees en kalfsschenkel. De bereiding is een stuk eenvoudiger dan de inkopen doen... Het vlees wordt gekookt naar soort en grootte in kruidige bouillon tot het gaar en zacht is. Vervolgens geserveerd met een klassieke sauzen als bagnet verd: peterselie, knoflook, ansjovis en olie of bagnet d'tomatiche, zoetzure tomatensaus. Razza Piemontese is ook in het gerecht Brasato al Barolo, gestoofd in groenten, kruiden en rode wijn, niet te versmaden.

Naast rund- en varkensvlees wordt wild, patrijs, fazant, haas en hert graag gegeten. Vitello tonnato, kalfsvlees in tonijnsaus, is ondanks het feit dat de zee hier ver weg is een klassieker uit de streek. Het wordt meestal als antipasto geserveerd. In de buurt van Novara wordt tapulone geserveerd: een stoofpot van ezelsvlees. De kikkers die worden gevangen in de rijstvelden bij Vercelli worden smakelijk verwerkt in de risotto, alle rane dus.

De streek staat verder bekend om zijn salame van ganzen- en ezelsvlees, de gezouten en gerookte gans, prosciutto d'oca, maar ook om de petto stagionato, gerookte ganzenborst. De salamin d'la duja is een varkenssalami die wordt bewaard onder varkensvet in een speciale pot met de Piemontese naam duja.

In een regione als Piemonte zul je vis niet veelvuldig op het menu terug vinden. En als hij er wel op staat, zijn het vaak de forelletjes en andere zoetwatervissen die afkomstig zijn uit de fiume Po en de vele zijriviertjes en bergbeken.

Formaggio

In de talrijke valleien wordt een breed scala aan kaassoorten geproduceerd. Verse kazen worden vaak als antipasto geserveerd, soms met een dressing van olijfolie en kruiden.. Maar ook aan het eind van de maaltijd hoort een kaas, zeker in Piemonte. In dat geval wordt gekozen voor een pittige of pikante kaassoort waarbij natuurlijk een rode wijn wordt gedronken. Daarna volgt dan fruit of dolce. De bekendste kaas is wellicht de Gorgonzola die voor het grootste gedeelte wordt geproduceerd in het gebied rond Novara. De blauwgeaderde schimmelkaas is heerlijk als nagerecht, zeker als hij wordt gecombineerd met een krachtige rode wijn,. Ook risotto, sauzen en vullingen krijgen een heerlijk aroma als je er wat gorgonzola doorheen kruimelt.

CastelmagnoEen minder bekende blauwschimmelkaas is Castelmagno. Deze op en top Piemontees bestaat al weer een paar eeuwen: er werd al melding van gemaakt in een document uit 1277; de jaarlijkse vergoeding aan de graaf moest worden 'uitbetaald' in Castelmagno. De blauwschimmelkaas is gemakkelijk herkenbaar aan de kleine driehoek met de gestileerde letter 'C' op de bovenzijde. Dankzij de zin voor traditie wordt deze koemelkkaas nagenoeg op dezelfde manier geproduceerd als in de 13e eeuw.
Een jonge Castelmagno heeft een lichtrode korst en lichtgeel binnenste en smaakt licht zout. Een rijpe Castelmagno daarentegen heeft een donkerrode korst en bijna okergeel binnenste en is doortrokken van blauwgroene schimmeladeren. Jong of gerijpt: de kaas smaakt heerlijk als deze wordt geserveerd met acaciahoning.

Verder kent de regione ook nog de zachte Robiola di Roccaverano en de Murazzano, beide gemaakt van koemelk (85%) vermengd met een geiten- en/of schapenmelk. De kleine ronde Toma Piemontese wordt gemaakt van koemelk en is zoals de Castelmagno, dooraderd met blauwe schimmeladeren.

Frutta e dolce

PNutellaiemonte is de bakermat van een aantal bekende zoetigheden zoals Nutella, Gianduiotti, maar ook de Savoiardi, in Nederland beter bekend als lange vingers. De eerste twee hebben één ingrediënt gemeen, en dat zijn hazelnoten. Piemonte is één van de grootste producenten van hazelnoten met een IGP-predikaat, ofwel met lokaal beschermd herkomstpredikaat. Ze worden verder ook verwerkt in gebakjes, torrone ofwel noga en chocolaatjes.

In de 18e eeuw ontstond er in navolging van Venezia en Firenze een ware cacao-hausse in de Piemontese hoofdstad: banketbakkers uit heel Italië en de gehele wereld kwamen naar Torino om te leren hoe je chocolade moest maken.. Eén van die banketbakkers, Caffarel, heeft in 1865 uit cacao, suiker, vanille en hazelnoten, de beroemde Turijnse hazelnootpraline, gianduiotto, gecreëerd.

Hazelnoten werden kort na de Tweede Wereldoorlog, ook gebruikt door de gebroeders Ferrero, uit Cuneo, om een nieuwe chocoladepasta te produceren: Nutella. De betaalbare, voedzame en smakelijke pasta werd al snel een succes en 'the rest is history'... Jaarlijks verzamelen zo'n 500 nutellomani zich in Alba, waar de Ferrero-fabriek staat, om aan hun passie toe te geven.
Een andere lekkernij zijn de tamme kastanjes die geroosterd, gepoft of gekookt worden om ook als bijgerecht te worden geserveerd bij donker vlees en wild. Marroni candidi, in suikerstroop gekonfijte kastanjes, worden traditioneel met Kerst gegeten.

De leden van het huis van Savoia stonden reeds bekend als zoetekauwen. Wellicht is dat een verklaring voor de naam savoiardi voor de zoete, lange vinger-koekjes. Kinderen maken hier al vroeg kennis mee als ze deze in de caffellatte dopen. Deze droge koekjes vormen echter ook het onmiskenbare ingrediënt voor het klassieke nagerecht Zabaione of Zabaglione. Deze schuimige vla op basis van eierdooiers, suiker, marsala en rum is in deze tijd van Salmonella-besmetting niet echt ongevaarlijk, maar zó lekker! Een ander, in het buitenland minder bekend Piemontees nagerecht is Bonèt; een soort crème caramel verrijkt met verkruimelde amaretti en op smaak gebracht met cacao en rum. Mamma mia, che buono...

Buon Appetito!!

Delen? Graag!
       
  
 

De echte Italiaanse keuken

Culinaire gebruiken

  • Algemeen
  • Italiaanse eetgebruiken
  • Panettone en Pandoro
  • Kerstgerechten in Italië

Italiaans eten

  • Algemeen
  • Dolci – toetjes
  • Gnocchi
  • Overig
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Vleeswaren

Italiaanse recepten

  • Algemeen
  • Primi
  • Dolci
  • Secondi
  • Antipasti
  • Contorni
  • Salsa & Sugo
  • Natale
  • Pizze
  • Da Bere

Italiaanse dranken

  • Algemeen
  • Digestivi
  • Espresso
  • Limoncello
  • Prosecco

Regionale keuken

  • Algemeen
  • Abruzzo
  • Aosta
  • Calabria
  • Campania
  • Emilia Romagna
  • Friuli-Venezia Giulia
  • Lazio
  • Le Marche
  • Liguria
  • Lombardia
  • Molise
  • Piemonte
  • Puglia
  • Sardegna
  • Sicilia
  • Toscana
  • Trentino-Alto Adige
  • Umbria
  • Veneto

Italiaanse wijn

  • Algemeen
  • Abruzzo – de wijnen
  • Aosta
  • Calabrië
  • Campania
  • De Marken
  • Friuli-venezia Giulia
  • Latium
  • Ligurië
  • Lombardije
  • Piëmont
  • Puglia
  • Sardinië
  • Sicilië
  • Toscane
  • Trentino-Alto Adige
  • Umbrië
Claudia’s persoonlijke reisverslag

Meer lezen over Piëmonte

Links
  • Evenementen in Piëmont
  • Piëmonte in foto's
  • De meren in Piëmont
  • Wintersport in Piëmont
  • Rondreissuggestie in Piëmont
  • Monumenten in Piëmont
  • Kinderplezier in Piëmont
  • Shoppen in Turijn
  • De regionale keuken
  • Regionale wijnen
  • Regionale recepten

Piemonte kaart

Klik op kaart italie om de icoontjes naar wens te filteren of zoom verder in op de kaart.  

Weersverwachting voor Piëmonte

Tip: Bekijk de Woordenlijst weerbericht om de Italiaanse woorden nog beter te begrijpen.
 

Waarom ga jij graag naar Piemonte?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


Boek je reis op ItalieReisbureau.nl

Zoek! Cerca!

Laatste berichten

  • Val di Fiemme wintersport
  • Tiende editie Settimana della Cucina Italiana nel Mondo
  • 1-2 november 2025: bijzonderheden en openingstijden rond Allerheiligen en Allerzielen
  • Data belangrijkste Italiaanse kerstmarkten 2025
  • 5 Italiaanse gezegdes over volkeren

Lees ook…

Op onze blog ItalieTips.nl:

  • Win Kookboek Pizza Napoli
  • Tips voor een vakantie in Puglia
  • Kinderboeken over Italië
  • Italiaanse geschiedenis boeken
  • ‘Life in Sicily’ expo Franco Zecchin
  • Overnachtingsplek onderweg: Ruhpolding
  • Tien favorieten in de Dolomieten
  • Op pad met locals in Italië

Nieuw op Italie.nl:

  • Italiaanse kaartspellen
  • Je paspoort afgeven in Italië
  • Interview Franco Zecchin (Nl samenvatting)

Boek je vakantie via Italie.nl

hotels en appartementen in italie boeken

hotels en appartementen in italie boeken

leuke activiteiten, bezienswaardigheden en doe-dingen op vakantie in Italië
Kijk en boek nu via onze samenwerkingspartner!

Voorkom een boete en bestel nu!

bestel milieusticker en vignet Oostenrijk Zwitserland Duitsland Frankrijk
Uitverkoop Italiaanse producten


Bekijk populaire dossiers en specials:
De Italiaanse meren
Wintersport in Italië
Italiaanse les
Pizza-special
Pasta-special
De mooiste Italiaanse dorpjes
Corona-virus in Italië

Chi siamo?

vakantie italie

Italie.nl is hét portaal voor een zoektocht in, door en over Italië. Je zoekt en vindt informatie over je volgende vakantiebestemming, bekijkt de mooiste foto’s, print je favoriete recept, test je Italiaans, leest bijdragen van i nostri amici, gastschrijvers en nog veel meer. Vraag vooral ook de Posta Prioritalie.nl aan, die zo’n 8-10 keer per jaar op je virtuele deurmat valt! Kortom: laat je inspireren, boek je vakantie. Kijk ook op:

Italie tips

Voordelig huurauto huren

Deel gerust een pagina, maar gebruik wel de link

copyright Italie.nlAttendeer anderen gerust met een link op deze pagina, maar onthoud dat kopiëren van de inhoud niet is toegestaan!

Test je Italiaanse taalkennis!

Twee vrienden puffen uit tijdens een lange wandeldag. Zegt de een tegen de ander: il camino tira bene. Wat bedoelt hij dan?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
Test je Italiaanse taalkennis Breng eerst je stem uit en check dan het juiste antwoord.

Volg Italie.nl ook via:

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
  • YouTube
Italiaans leren online

Reisaanbiedingen

Val di Fiemme wintersport

Val di Fiemme in het Italiaanstalige Trentino is ... Lees meer

Transavia vliegtickets naar Italië © Claudia Zanin

Nieuwe bestemmingen en vliegtickets zomer 2026 boekbaar

Vanaf woensdag 17 september 2025 zijn bij ... Lees meer

Reistips voor Verona

Maak je een citytrip naar Verona zijn er een ... Lees meer

Reisbureau

reisbureau italie

Italië heeft alles!

Italie.nl heeft álles: zee, meren, bergen, heuvels, vlakte…. Elk gebied heeft zijn eigen karakteristieken zowel qua natuur als steden, maar ook qua eten en drinken. De temperatuur en het klimaat van Italie kan je doen besluiten om in de herfst een citytrip te boeken naar Napels of Rome. Of in het voorjaar wanneer alles in bloei staat, groen is en de temperatuur aangenaam naar Sicilië of Sardinië.

Boekentips

Amsterdam-Verona - dagboek Giro d'Italia - Uitverkoop

Lo Cascio woordenboeken Italiaans Nederlands

Gratis online combinatiewoordenboek Italiaans van Lo Cascio

Meer boekentips

Zoek informatie per Italiaanse regio

Bekijk informatie per Italiaanse regio

Mis niets meer!

Ontvang gratis de maandelijkse Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief
Meld je aan voor de Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief van Italie.nl en ontvang iedere maand leuke weetjes, tips en gratis Italiaanse les!

Deel deze pagina

copyright Italie.nlAttendeer anderen gerust met een link op deze pagina, maar onthoud dat kopiëren van de inhoud niet is toegestaan!


MENU

  • Home
  • Contact
  • Adverteren
  • Colofon
  • Vacatures
  • Copyright
  • Nieuwsbrief
  • Privacy
  • Trefwoorden

Posta Prioritalie.nl

Ontvang gratis de
Posta Prioritalie.nl
nieuwsbrief

Meld je aan voor de Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief van Italie.nl en ontvang iedere maand leuke weetjes, tips en gratis Italiaanse les!

leuke activiteiten, bezienswaardigheden en doe-dingen op vakantie in Italië
Kijk en boek nu via onze samenwerkingspartner!

Copyright

copyright Italie.nlAttendeer anderen gerust met een link op deze pagina, maar onthoud dat kopiëren van de inhoud niet is toegestaan!

Alle rechten voorbehouden. Niets op deze site mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

Het Italië-virus

Het begint met op vakantie gaan naar Italie, vervolgens wil je thuis ook Italiaanse gerechten maken. Gaandeweg wil je ook de Italiaanse taal leren en zonder dat je het weet word je besmet door het Italië-virus. Je wil meer weten over de geschiedenis van het land en over de tradities en gebruiken… Mogelijk overweeg je daardoor zelfs in Italie te gaan wonen en werken, of een tweede huis aan te schaffen. Of ga je zaken doen met Italie of trouwen in Italie! Wil je op de hoogte blijven van alles over Italië, meld je dan aan voor de nieuwsbrief:

Cookies

Italie.nl maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. We zetten functionele en analytische cookies in om je een optimale bezoekerservaring te bieden.
Ook zijn er derde partijen op Italie.nl die tracking cookies plaatsen om je gepersonaliseerde advertenties en relevante aanbiedingen te tonen buitenom onze website. Social media-netwerken plaatsen ook tracking cookies. Deze tracking coockies zorgen ervoor dat jouw internetgedrag wordt gevolgd. Door gebruik te blijven maken van Italie.nl, ga je hiermee akkoord.

Publicatie: IP | Tekst & Fotografie: ACZ | Webdesign: CM
Italie.nl: Sitemap