Een luxe mix van truffel en krokante aardappelen.
- 1 bol pizzadeeg
- 80 gram gerookte mozzarella
- 100 gram aardappelen ongeveer 2 middelgrote aardappelen
- 1 theelepel truffelolie plus extra om te besprenkelen
- 15 gram verse zwarte truffel
- zout
- zwarte peper versgemalen
- Verwarm de oven voor op de hoogste temperatuur gedurende minstens 40 minuten.
- Snijd de gerookte mozzarella in smalle reepjes, plaats deze in een vergiet en laat ze ongeveer 30 minuten uitlekken om te voorkomen dat de mozzarella te veel vocht afgeeft tijdens het bakken.
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Doe de blokjes in een pan met kokend water en kook ze een paar minuten. Giet de aardappelen af, bak ze daarna in een pan met een beetje truffelolie, zout en peper tot ze licht goudbruin en krokant zijn.
- Begin met deeg dat goed is gerezen. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak, vorm een licht verhoogde rand langs de zijkanten. Til het deeg op en leg het op een bakplaat.
- Verspreid de gebakken aardappelblokjes en de gerookte mozzarella gelijkmatig over de pizzabodem, vermijd de randen.
- Zet de pizza onder in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 5 minuten.
- Zet de pizza in de bovenste helft van de oven en zet de grillstand aan. Bak ongeveer 2 minuten, of totdat de kaas is gesmolten en de korst licht goudbruin is.
- Haal de pizza uit de oven en werk af met vers geschaafde zwarte truffel en een drizzle truffelolie. Laat de pizza een minuut rusten voordat je hem snijdt en serveert.
Buon appetito!
Dit recept is afkomstig uit het kookboek Pizza Napoli van Michele Pascarella.
Koop kookboek Pizza Napoli
Enthousiast? Bestel dan gelijk Pizza Napoli!
Hardcover, 176 pagina's, meer dan 80 recepten
Bestel het boek via onze Bol.com partnerlink