Een lekkere combinatie van romige mortadella en knapperige pistachenoten.
- 1 bol pizzadeegbal
- bloem om te bestuiven
- 50 gram ricotta
- 80 gram fior di latte of mozzarella, in stukjes gescheurd
- 100 gram mortadella vier plakken
- 30 gram pistachepesto Een variatie op het klassieke pestorecept, waarbij de pijnboompitten worden vervangen door felgroene pistachenoten.
- 20 gram pistachenoten gehakt
- zout
- Verwarm de oven voor op de hoogste temperatuur gedurende ten minste 40 minuten.
- Meng in een klein kommetje de ricotta met een beetje zout en water om een gladde room te maken. Zet apart.
- Begin met deeg dat goed is gerezen. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak en vorm een licht verhoogde rand rond de zijkanten. Til het op en leg het op een bakplaat.
- Verspreid de ricottaroom en de stukken fior di latte gelijkmatig over de pizzabodem, waarbij je de randen vermijdt.
- Plaats de pizza onder in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 5 minuten.
- Verplaats de pizza naar het bovenste deel van de oven en zet de grill aan. Bak ongeveer 2 minuten, of totdat de kaas gesmolten is en de korst licht goudbruin is.
- Haal de pizza uit de oven en werk af met de plakjes mortadella, pistachepesto en gehakte pistachenoten. Laat de pizza een minuut rusten voordat je hem snijdt en serveert.
Buon appetito!
Dit recept is afkomstig uit het kookboek Pizza Napoli van Michele Pascarella.
Koop kookboek Pizza Napoli
Enthousiast? Bestel dan gelijk Pizza Napoli!
Hardcover, 176 pagina's, meer dan 80 recepten
Bestel het boek via onze Bol.com partnerlink

Attendeer anderen gerust met een link op deze pagina, maar onthoud dat kopiëren van de inhoud niet is toegestaan!