- 400 gram bloem
- 4 eieren
- zout
- olijfolie
- 250 gram kip (gekookt)
- 20 gram boter
- 1 eetlepel geraspte Parmigiano
- 2 eidooiers
- melk
- zout
- peper
- nootmuskaat
- een goede fond
- 20 gram boter
- ruim geraspte Parmigiano (parmezaanse kaas)
- Pers het vlees door de draaizeef in een pan of hak het fijn in een keukenmachine, voeg kaas toe. Week het witbrood in de melk en voeg het ook toe. Kruid het mengsel en bind het met de eidooiers.
- Bereiding van de pasta: Maak van de bloem op het keukenblad een bergje met in het midden een kuiltje, doe hierin de eieren en een ruime snuf zout. Begin vanaf het midden voorzichtig met de vingers de bloem langzaam in de eieren te werken. Voeg eventueel een of twee eetlepels olijfolie toe om het deeg wat soepeler te maken. Verwerk de bloem rustig aan geheel in het deeg en kneed het gedurende tien minuten tot een gladde, homogene massa die niet meer aan de handen plakt. Dek het deeg af en laat het een paar minuten rusten. Bestuif werkblad en deegroller met bloem en rol het deeg gelijkmatig maar zo dun mogelijk uit. Haal het deeg af en toe los van het werkblad! Leg een dunne lap pasta op het werkblad. Leg op gelijke afstand telkens een beetje vulling. Dek het geheel af met weer een dunne lap pasta. Druk met de vingers voorzichtig om de hoopjes vulling heen de pasta tegen elkaar aan. Snijd hierna de ravioli of steek ze uit met een glas of een ronde vorm. Laat het geheel een tijdje rusten.
- Voorzichtig koken in ruim heet water met zout. Afgieten en afmaken met de fond, kaas en stukjes boter.
Buon appetito!!