- 100 gram doperwten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 sjalot fijngehakt
- 16 kleine langoustines gepeld en zonder darm
- 350 gram reginette
- 2 tomaten ontveld en in blokjes
- zout
- witte peper vers gemalen
- Kook de erwten in kokend water met wat zout gaar en giet ze af. Verhit de olie intussen in een pan en fruit de sjalot 3 minuten op niet te hoog vuur; roer af en toe. Doe er de langoustines, zout en witte peper bij, zet het vuur laag en laat alles 6-7 minuten pruttelen.
- Kook de reginette in veel kokend water met zout beetgaar. Laat ze uitlekken, doe ze bij de langoustines, voeg de erwten toe en roer. Laat de tomaten 2 minuten meepruttelen en schud de pan om. Schep het gerecht op een warme schaal en dien het direct op.
Buon appetito!!
Dit recept wordt beschikbaar gesteld door De Zilveren Lepel Pasta.
De Zilveren Lepel Kookschool Pasta bevat meer dan 75 recepten voor authentieke Italiaanse pastagerechten. Bijvoorbeeld voor het beste pastadeeg en de klassieke lasagne alla bolognese, maar ook voor cannelloni gevuld met artisjokken en ravioli met witte truffel.
Het boek De Zilveren Lepel Kookschool maakt deel uit van de nieuwe, budgetvriendelijke serie De Zilveren Lepel Kookschool: basiskookboeken met recepten van de gerespecteerde experts van De Zilveren Lepel, het bestverkochte Italiaanse kookboek van de afgelopen 60 jaar. Per boek haal je de smaak van Italië in huis met ruim 75 nieuwe basisrecepten. Inclusief stap-voor-stapfoto's, technieken, informatie over ingrediënten en bij elk recept een smakelijke foto. Andere delen in de serie zijn: De Zilveren Lepel Kookschool Pizza en De Zilveren Lepel Kookschool Dolci.