Italië

Bol AlgemeenBol Algemeen

MENU
  • Home
  • Vakantie in Italië
    • Regio's en steden
      • Abruzzo (Pescara)
      • Basilicata (Matera)
      • Calabria (Reggio)
      • Campania (Napels)
      • Emilia Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Lazio (Rome)
      • Liguria (Genua)
      • Lombardia (Milaan)
      • Le Marche (Ancona)
      • Molise (Termoli)
      • Piemonte (Turijn)
      • Puglia (Bari)
      • Sardegna (Cagliari)
      • Sicilia (Palermo)
      • Toscana (Florence)
      • Trentino – Alto Adige
      • Umbria (Perugia)
      • Valle d'Aosta (Aosta)
      • Veneto (Venetie)
    • Themaspecials
      • Actieve Vakantie
      • Fietsen in Italië
      • Wandelen in Italië
      • Wintersport in Italië
      • Carnaval in Italië
      • Cruise
      • Italiaanse bergen
      • Italiaanse eilanden
      • De mooiste Italiaanse dorpjes
      • De Italiaanse meren
      • Italiaanse stranden
      • Kamperen
      • Kerst in Italië
      • Kinderplezier
      • Rondreis suggesties
      • Shoppen in Italië
      • Watersport in Italië
    • Vervoer in en naar Italië
      • Afwijkende regels
      • Alternatieve routes
      • Auto huren in Italie
      • Boetes in Italië
      • Vervoer naar Italië
      • Vervoer in Italië
      • Vliegen naar Italië
      • In de winter met de auto naar Italië
      • De Italiaanse wegen - welke zijn er en wat is het verschil
      • Autorijden in Europa – de regels
    • Reisinformatie
      • Kaart van Italië
      • Officiële feestdagen
      • Bijzondere feestdagen in Italie
      • Vakantie checklist
      • Weetjes
      • Ziekenhuizen in Italië
    • Reisaanbiedingen
      • Auto huren voor je vakantie in Italie
      • Hotels zoeken
      • Vliegtickets
    • Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief
    • Foto's per regio
    • Monumenten
    • Close
  • Reisaanbiedingen
  • Culinair
    • Italiaanse recepten
    • Italiaans eten
    • Regionale keuken
    • Culinaire gebruiken
    • Italiaanse wijn
    • Italiaanse dranken
    • Close
  • Taal
    • Diversen
    • Lessen Italiaans
    • Italiaanse taal tips & weetjes
    • Polls - Test je Italiaanse taalkennis
    • Woordenlijsten
      • Auto Italiaans
      • Auto-ongeluk woorden
      • Bij de dokter
      • Camping
      • Coronavirus woordenlijst
      • Coronavirus klachten woordenlijst
      • Cruise-vakantie
      • Fiets woordenlijst
      • Liefdes Italiaans
      • Misdaad & Maffia
      • Naar de kapper in Italie
      • Italiaanse Kerst woordenlijst – Alfabeto di Natale
      • Onderweg
      • Politiek
      • Proosten in het Italiaans
      • Religie
      • Schaken in het Italiaans
      • Schelden
      • Shoppen
      • Slaapkamer Italiaans
      • Sms'en
      • Strandvakantie
      • Tweede huis
      • Vakantie Latijn
      • Vervoer
      • Vis in Italië
      • Voetbaltaal
      • Wandelen in Italië
      • Watersport
      • Weerbericht
      • Wijn-abc
      • Winkels
      • Wintersport
      • Wonen en werken
      • Zakelijke termen
      • Italiaanse ijssmaken woordenlijst
      • Ziek zijn en spoedgevallen
      • Zonnige woordenlijst
    • Close
  • Algemeen
    • Tradities en gebruiken in Italië
      • La Befana - 6 januari
      • Bijgeloof van de Italianen: superstizione
      • Carnaval
      • Ferragosto: 15 augustus Maria Hemelvaart
      • La festa della donna
      • Italiaanse familie tradities
      • De leukste 1 April grappen van Italië
      • Kerst, Oud & Nieuw
      • Moederdag - la festa della mamma
      • La festa dei nonni
      • Pasen en Paastradities in Italië
      • Schrikkeljaar traditie in Italië
      • Sinterklaas
      • Vaderdag -La festa del papà
      • Valentijnsdag - San Valentino
    • Trouwen in Italië
      • Huwelijksbelofte
      • Praktische Informatie
      • Spreekwoorden
      • Trouwen in Italie een droom?
      • Trouwweetjes
    • Tweede huis in Italië
      • Aankoop
      • Financiering
      • Nuttige organisaties
      • Voorbereidingen bij het kopen van een tweede huis in Italië
      • Wonen en werken
    • Wonen & Werken in Italië
      • Belastingen & Verzekeringen
      • Diploma's
      • Sollicitatie en CV in Italie
      • Tips bij het zoeken van werk
      • Woonruimte vinden
    • Zaken doen met
      • Contact leggen
      • Zaken doen in de praktijk
      • Werktijden
      • Zakelijk Italie
      • Zakelijke termen
    • Meer algemeen
      • Beroemdheden
      • Beroemde werken
      • Evenementen in Italië
      • Geschiedenis
      • Instanties
      • Mafia, Camorra, ‘Ndràngheta….
      • Kunst & Cultuur
      • De Pers, radio en tv
      • Politiek
      • Religie
      • Sport
    • Het weer in Italië
      • Italiaanse klimaatgebieden
      • Het klimaat van Italië
      • Klimaattabellen
      • Mist in Italië: voor- en nadelen
      • Onder de Italiaanse zon
      • Regenweer in Italië
      • Weersverwachting voor Italië
      • Hoe waait de Italiaanse wind?
      • Sneeuwpret in Italië
    • Close
  • Shoppen
    • Shoppen in Italie
      • Shoppen in Florence
      • Shoppen in Milaan
      • Shoppen in Napels
      • Shoppen in Rome
      • Shoppen in Turijn
      • Shoppen in Venetië
      • Uitverkoop in Italië
      • Winkelweetjes
    • Made in Italy
    • Boekentips
    • Uitverkoop Italiaanse producten
    • Close
  • Un Po' Di Tutto
    • I nostri amici
      • Reisverhalen
      • Verhalen over wonen en werken in Italië
      • Italianen in Nederland
      • Meer verhalen
    • Fotoverslagen van I Nostri Amici
      • Abruzzo
      • Basilicata
      • Calabria
      • Campania
      • Emilia Romagna
      • Lazio
      • Liguria
      • Lombardia
      • Molise
      • Piemonte
      • Puglia
      • Sardegna
      • Sicilia
      • Toscana
      • Trentino-Alto Adige
      • Umbria
      • Veneto
    • Interessante links
      • Italiaanse artiesten
      • Fotoreportages
      • Linkenverzamelpagina's
      • Un po' di tutto
      • Reisverslagen
      • Toeristische informatie
      • Weblogs
    • Italianaria
      • Giornalissimo - Nieuws
      • Italia Varia
      • Chiacchiere - Kletspraatjes
      • Feiten en cijfers
      • Oppervlakte, inwoneraantal per regione
      • Wat vind jij?
      • Berlusconi moppen
      • Hèt Italië-gevoel
      • Italianaria in Italiano
      • Hoe herkennen Italianen elkaar?
      • Stereotypen en vooroordelen
      • Kijk, luister en geniet
      • De mooiste Italiaanse liedjes
      • Italiaanse moppen
      • Mucche politiche
      • Reclames uit grootmoeders tijd
      • Italianaria: un po' di tutto
      • Vaticaanweetjes
      • Italiaanse communicatie: verbale hoogstandjes…
      • Volkslied
      • Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief
    • Close
  • Zoeken
    • Trefwoorden
    • Zoeken
    • Close

Je bent hier: Home / Italiaans eten / Overig / Kruiden

Kruiden

Het gebruik van erba kan verwarring geven, en niet alleen als je het rookt. Erba kan namelijk verschillende dingen betekenen. Kruid, maar ook gras en wiet. Erbetta, letterlijk klein kruid, zijn de wilde bladgroentes. Erba cotta is spinazie of andere bladgroente die gekookt wordt, zoals bijvoorbeeld bietola, biet of cicoria, cichorei. Erba medica staat niet voor geneeskrachtige kruiden, maar voor het plantje alfalfa, dat erg lekker is in een salade. Malerba, letterlijk het slechte kruid, betekent onkruid, net als erbaccia. Erboristeria is een kruidenwinkel.

Zoals er in elke plaats in Italia een farmacia, apotheek, is, zo is er tegenwoordig ook op elke straathoek een erboristeria. Ga hier niet naar binnen als je kruiden voor het eten nodig hebt, die vind je er niet. Wel thee, zeepjes, medicijnen die zonder recept verkocht mogen worden en andere erbe per il benessere ook wel erbe officinali genoemd. Erba is in. De erba om te roken is in Italia uiteraard streng verboden, hetgeen het extra populair maakt onder de jongeren.

Erba in de zin van kruid is waar het hier over gaat. Het wordt ook erba aromatica genoemd. Veel mensen weten niet meer wat het onderscheid is tussen erbe en spezie, kruiden en specerijen. Tijm, salie, rozemarijn, basilicum, oregano, munt, peterselie en andere zijn erbe. De (vaak exotische) gedroogde delen van planten zijn spezie, zoals bijvoorbeeld peper, kruidnagel, kaneel en paprika. Die worden overigens ook wel droghe genoemd, natuurlijk niet te verwarren met de verslavende soort. En maaltijd zonder erbe en spezie is eigenlijk maar een saaie boel. Het handige is dat de meest gebruikte erbe in Italia overal groeien, dus wie een orto, moestuin, heeft, heeft ook altijd een kruidenhoekje. Hier een kort overzicht van een aantal veel gebruikte erbe in Italia.

Alloro, laurier

Alloro, laurierVeel gebruikt in soepen en gerechten die lang op het vuur staan. Laurier wordt veelal gedroogd gebruikt. Alloro is in veel Italiaanse tuinen wat coniferen in Nederland zijn, de heg. Op een droge en warme dag geeft de alloro plant, bij aanraking, een heerlijke geur. Alloro stimuleert de spijsvertering en wordt derhalve ook veel gebruikt in digestivi en aperitivi.

Basilico, basilicum

Basilico, basilicumOorspronkelijk afkomstig uit Azië, is basilicum ooit eerst door de Grieken en daarna door de Romeinen geïntroduceerd. Het is een plant die elk jaar opnieuw gezaaid moet worden en in Europa nergens in de natuur voorkomt. Beroemd vanwege de caprese (tomaat, mozzarella en basilicum) en pesto. Er zijn wel 40 soorten basilico. De meeste zijn geschikt voor consumptie en gekweekt om de smaak. Er is echter ook gekleurde basilicum die ter decoratie dient. In Italia worden er vooral twee soorten basilicum gebruikt, de sterk smakende genovese en de milde napoletano. Basilicum heeft verder genezende krachten, vooral om de spijsvertering te bevorderen. In Egypte werd o.a. basilicum gebruikt voor het balsemen van mummies. Hedentendage wordt basilico ook gebruikt als schoonheidsmiddel. Probeer eens een heerlijk verkwikkend bad te nemen in water waarin je een handvol basilicum blaadjes een tijdje hebt laten weken.

Dragoncello, dragon

Dragoncello, dragonWordt veel gebruikt (vers gesnipperd) in soepen, omelet en in eenvoudige groene salades en geeft een heel nieuwe dimensie aan sla. Dragoncello sterft in de winter af, maar komt in het voorjaar uitbundig terug. Zo uitbundig dat het veel weg heeft van onkruid dat in bedwang moet worden gehouden om niet de hele kruidentuin te overheersen. Ideaal om geurige azijn mee te maken (laat ongeveer 100 gram verse dragon blaadjes in een liter goede azijn een maand op een donkere plek trekken). Ook dragoncello heeft een positief effect op de spijsvertering en vormt dus de basis voor een uitstekende digestivo.

Ginepro, jeneverbes

Ginepro, jeneverbesGinepro is een beschermde struik, winterhard en meerjarig (regelmatig tientallen jaren). Ginepro groeit heel langzaam en prikt venijnig als je de bessen probeert te verzamelen. Dit valt onder spezie en niet onder de erba. De struik neemt unieke vormen aan en maakt, anders kale, velden en heuvelruggen tot een pracht om naar te kijken. Jeneverbessen worden veelal gebruikt in stoofschotels, voor wild en in soepen die lang moeten trekken.

Origano, oregano

Origano, oreganoOrigano is een vaste plant die winterhard is, en veelal gedroogd wordt gebruikt. Zeer aromatisch en ideaal in tomatensaus en over de pizza. Oregano heeft een sterke geur en het is aan te bevelen het niet in alle gerechten te gebruiken. Dit om te voorkomen dat alles op elkaar gaat lijken. Origano heeft ook meerdere geneeskrachtige eigenschappen, zoals onder andere dat het de spijsvertering bevordert.

Peperoncino, rode pepertjes

Peperoncino, rode pepertjesPeperoncino wordt in vele gerechten gebruikt in plaats van peper. Een eenvoudig gerecht is spaghetti all'aglio olio e peperoncino. Heerlijk en snel te maken. Fruit wat pepertjes en knoflook op een heel laag pitje in een flinke scheut olijfolie. Kook de pasta en meng het geheel op het vuur een tijdje door elkaar. Nel Sud wordt meer peperoncino gebruikt dan in het noorden en een aantal gerechten uit bijvoorbeeld Calabria kunnen het zweet doen uitbreken. Peperoncino is gezond, het bevat veel vitamines en is goed voor de maag. Peperoncino wordt verder ook veel gekweekt als kleurmiddel. De plant is eenjarig, net als paprika. In Italia zijn er in elke orto wel peperoncino plantjes. De gedroogde pepertjes worden in bosjes aan het plafond gehangen tot ze gebruikt worden. Peperoncino wordt ook veel gebruikt om aromatische olie mee te maken. Neem een mooie fles van doorzichtig glas. Doe er een aantal hele gedroogde rode pepers rechtop in en schenk goede kwaliteit extra vergine olijfolie erover. Na een aantal weken heeft de olijfolie een pittige smaak.

Prezzemolo, peterselie

Prezzemolo, peterseliePrezzemolo werd door de Grieken bij banketten op het hoofd gedragen, omdat ze geloofden dat dit de maaltijd ten goede kwam. De Romeinen daarentegen gebruikten peterselie om bij graven van hun overledenen te planten. Tot na de Middeleeuwen had prezzemolo in Italia dus ook een heel negatieve betekenis. Prezzemolo is inmiddels onmisbaar nella cucina italiana. De plant is tweejarig en overleeft ook de winter (maar groeit dan nauwelijks). Het wordt veel gebruikt in soffritti, de basis voor de sugo (samen met de sedano en carota), maar ook vers, vlak voor het opdienen over een gerecht gestrooid. Prezzemolo in Italia is altijd bladpeterselie en niet de in Nederland meer bekende variant krulpeterselie. Het lijkt op mini selderij. Zwangere vrouwen moeten oppassen met het eten van teveel prezzemolo, omdat het een miskraam schijnt te kunnen opwekken. Prezzemolo werkt wel heel goed bij kiespijn en als je door een wesp of mug bent gestoken, moet je wat prezzemolo over de zere plek wrijven om de pijn en zwelling te verlichten.

Rosmarino, rozemarijn

Rosmarino, rozemarijnEen kruid dat houdt van warme en droge zomers. Op de juiste plek geplant kan rosmarino uitgroeien tot een struik van wel twee meter doorsnee. Er zijn meerdere soorten rozemarijn. De rosmarino strisciante blijft laag bij de grond en is een kruiper. De normale rosmarino is een struik die zowel in de breedte als in de hoogte groeit. Rosmarino is groenblijvend en je kunt eenvoudig de bovenste delen van de takken gebruiken in bijvoorbeeld arrosto. Het is zalig op een pizzabodem met enkel wat olijfolie en grof zout (ook wel pizza semplice genoemd). Rosmarino kan een stimulerend effect hebben op de bloedsomloop en is goed voor de lever. Verder bevordert het de spijsvertering.

Salvia, salie

Salvia, salieSalvia is winterhard en meerjarig. Het is belangrijk in het voorjaar de plant goed te snoeien, zodat de jonge blaadjes een kans krijgen te groeien en de plant jong en fris blijft. Zonder snoeien groeit salvia uit tot een aantal houten stelen met aan de uiteinden een paar miezerige blaadjes. Dat is te vermijden. Salvia als plant is er in vele soorten. De meeste typen salvia kunnen allemaal als kruid door het eten gedaan worden, maar er zijn varianten die enkel voor de bloemen worden geteeld. Salvia is het ingrediënt voor een van de snelst te bereiden pastasauzen, namelijk burro e salvia. Laat de blaadjes salvia op een heel laag vuur een tijdje in wat boter stoven en klaar is de saus. Salvia wordt verder ook veel gebruikt in tandpasta, het staat erom bekend onfrisse adem te kunnen verhelpen. Salvia heeft een stimulerende werking bij oververmoeidheid en is goed voor de lever. Het helpt astmatische aanvallen te kalmeren en is goed voor de spijsvertering.

Sedano, selderij

Sedano, selderijGebruikt als basis voor de pastasaus en veel soepen. In Italia kun je bij de groenteboer vragen om wat ‘profumi' en je krijgt dan een aantal gambe di sedano, stronkjes selderij en wat worteltjes. Samen met ui en eventueel wat rode peper is dit de basis voor elke tomatensaus. Sedano is een tweejarige plant. Als je de stronken niet te laag afsnijdt, dan groeien er nieuwe aan de basis. In Nederland is sedano een groente, in Italia wordt het zoals een ui, meer als een kruid dan als een groente gezien.

Timo, tijm

Timo, tijmEen fantastische bodembedekker is timo, met veel kleine roze bloemetjes in de lente. Als kruid is timo onder andere heerlijk in gerechten met lamsvlees, maar het wordt ook veel gebruikt bij vis en door bonengerechten. Er bestaan vele soorten tijm, in allerlei geuren, kleuren en smaken, allemaal eetbaar. Een van deze soorten komt veelvuldig in de natuur voor en doet het zo goed in grote delen van Italia dat het bijna een onkruid is geworden. Timo hoef je dus in Italia niet in een potje te kopen, je plukt het zo uit de berm (als je het kunt vinden). Timo is overigens heerlijk in de kruidenthee. Tijm heeft ook positieve effecten op het lichaam, zo bevordert het de spijsvertering en heeft timo ook een stimulerende werking bij reumatische klachten.
Delen? Graag!
1  1   
  
2
Shares
 

De echte Italiaanse keuken

Culinaire gebruiken

  • Algemeen
  • Italiaanse eetgebruiken
  • Panettone en Pandoro
  • Kerstgerechten in Italië

Italiaans eten

  • Algemeen
  • Dolci – toetjes
  • Gnocchi
  • Overig
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Vleeswaren

Italiaanse recepten

  • Algemeen
  • Primi
  • Dolci
  • Secondi
  • Antipasti
  • Contorni
  • Salsa & Sugo
  • Natale
  • Pizze
  • Da Bere

Italiaanse dranken

  • Algemeen
  • Digestivi
  • Espresso
  • Limoncello
  • Prosecco

Regionale keuken

  • Algemeen
  • Abruzzo
  • Aosta
  • Calabria
  • Campania
  • Emilia Romagna
  • Friuli-Venezia Giulia
  • Lazio
  • Le Marche
  • Liguria
  • Lombardia
  • Molise
  • Piemonte
  • Puglia
  • Sardegna
  • Sicilia
  • Toscana
  • Trentino-Alto Adige
  • Umbria
  • Veneto

Italiaanse wijn

  • Algemeen
  • Abruzzo – de wijnen
  • Aosta
  • Calabrië
  • Campania
  • De Marken
  • Friuli-venezia Giulia
  • Latium
  • Ligurië
  • Lombardije
  • Piëmont
  • Puglia
  • Sardinië
  • Sicilië
  • Toscane
  • Trentino-Alto Adige
  • Umbrië
KokenKoken

Zoek! Cerca!

Laatste berichten

  • Reistips voor Verona
  • 7e plek voor Nnea Amsterdam in Top 50 beste pizzeria's van Europa 2025
  • Etna-vulkaan barst hevig uit op 2 juni 2025
  • Habemus Papam: paus Leo XVI - 8 mei 2025
  • Helpt een schietgebedje bij gokken op de nieuwe paus?

Lees ook…

Op onze blog ItalieTips.nl:

  • Tien kookboeken met ijsrecepten
  • Pulixi’s nieuwste thriller ‘Een steek door het hart’
  • Verplichte tolvignetten en milieustickers
  • Unieke wandel- & ezeltrektochten Toscane
  • Italiaanse cadeaus voor in de keuken

Nieuw op Italie.nl:

  • Uitgebreide vulkaanspecial
  • Veiligheidsmaatregelen op vakantie nabij vulkanen
  • Alicudi – Siciliaans vulkaaneiland
  • Filicudi – Siciliaans vulkaaneiland
  • Vulcano – Eolische eilanden
  • Salina – Eolische eilanden
  • Pananera – Eolische eilanden
  • Pantelleria
  • Blauwe Vlaggen 2025 voor beste stranden
  • Cala Glorizé strand mooiste ter wereld
  • La Pelosa strand Sardegna behoort tot beste 50

Boek je vakantie via Italie.nl

hotels en appartementen in italie boeken

leuke activiteiten, bezienswaardigheden en doe-dingen op vakantie in Italië
Kijk en boek nu via onze samenwerkingspartner!

Voorkom een boete en bestel nu!

bestel milieusticker en vignet Oostenrijk Zwitserland Duitsland Frankrijk
Uitverkoop Italiaanse producten


Bekijk populaire dossiers en specials:
De Italiaanse meren
Wintersport in Italië
Italiaanse les
Pizza-special
Pasta-special
De mooiste Italiaanse dorpjes
Corona-virus in Italië

Chi siamo?

vakantie italie

Italie.nl is hét portaal voor een zoektocht in, door en over Italië. Je zoekt en vindt informatie over je volgende vakantiebestemming, bekijkt de mooiste foto’s, print je favoriete recept, test je Italiaans, leest bijdragen van i nostri amici, gastschrijvers en nog veel meer. Vraag vooral ook de Posta Prioritalie.nl aan, die zo’n 8-10 keer per jaar op je virtuele deurmat valt! Kortom: laat je inspireren, boek je vakantie. Kijk ook op:

Italie tips

Voordelig huurauto huren

Deel gerust een pagina, maar gebruik wel de link

copyright Italie.nlAttendeer anderen gerust met een link op deze pagina, maar onthoud dat kopiëren van de inhoud niet is toegestaan!

Test je Italiaanse taalkennis!

Twee vrienden puffen uit tijdens een lange wandeldag. Zegt de een tegen de ander: il camino tira bene. Wat bedoelt hij dan?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
Test je Italiaanse taalkennis Breng eerst je stem uit en check dan het juiste antwoord.

Volg Italie.nl ook via:

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
  • YouTube
Italiaans leren online

Reisaanbiedingen

Reistips voor Verona

Maak je een citytrip naar Verona zijn er een ... Lees meer

Agritursimo Montesoffio, de Marken

Agriturismo Montesoffio in Le Marche

Agriturismo Country house Montesoffio ligt op 25 ... Lees meer

Groen Florence: parken, tuinen en groene plekken in Firenze

Groen Florence: 5 tips om alle kunst & cultuur te overleven

Firenze [Florence]: de stad bij uitstek om ... Lees meer

Reisbureau

reisbureau italie

Italië heeft alles!

Italie.nl heeft álles: zee, meren, bergen, heuvels, vlakte…. Elk gebied heeft zijn eigen karakteristieken zowel qua natuur als steden, maar ook qua eten en drinken. De temperatuur en het klimaat van Italie kan je doen besluiten om in de herfst een citytrip te boeken naar Napels of Rome. Of in het voorjaar wanneer alles in bloei staat, groen is en de temperatuur aangenaam naar Sicilië of Sardinië.

Boekentips

Amsterdam-Verona - dagboek Giro d'Italia - Uitverkoop

Lo Cascio woordenboeken Italiaans Nederlands

Gratis online combinatiewoordenboek Italiaans van Lo Cascio

Meer boekentips

Zoek informatie per Italiaanse regio

Bekijk informatie per Italiaanse regio

Mis niets meer!

Ontvang gratis de maandelijkse Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief
Meld je aan voor de Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief van Italie.nl en ontvang iedere maand leuke weetjes, tips en gratis Italiaanse les!

Deel deze pagina

copyright Italie.nlAttendeer anderen gerust met een link op deze pagina, maar onthoud dat kopiëren van de inhoud niet is toegestaan!


MENU

  • Home
  • Contact
  • Adverteren
  • Colofon
  • Vacatures
  • Copyright
  • Nieuwsbrief
  • Privacy
  • Trefwoorden

Posta Prioritalie.nl

Ontvang gratis de
Posta Prioritalie.nl
nieuwsbrief

Meld je aan voor de Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief van Italie.nl en ontvang iedere maand leuke weetjes, tips en gratis Italiaanse les!

leuke activiteiten, bezienswaardigheden en doe-dingen op vakantie in Italië
Kijk en boek nu via onze samenwerkingspartner!

Copyright

copyright Italie.nlAttendeer anderen gerust met een link op deze pagina, maar onthoud dat kopiëren van de inhoud niet is toegestaan!

Alle rechten voorbehouden. Niets op deze site mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

Het Italië-virus

Het begint met op vakantie gaan naar Italie, vervolgens wil je thuis ook Italiaanse gerechten maken. Gaandeweg wil je ook de Italiaanse taal leren en zonder dat je het weet word je besmet door het Italië-virus. Je wil meer weten over de geschiedenis van het land en over de tradities en gebruiken… Mogelijk overweeg je daardoor zelfs in Italie te gaan wonen en werken, of een tweede huis aan te schaffen. Of ga je zaken doen met Italie of trouwen in Italie! Wil je op de hoogte blijven van alles over Italië, meld je dan aan voor de nieuwsbrief:

Cookies

Italie.nl maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. We zetten functionele en analytische cookies in om je een optimale bezoekerservaring te bieden.
Ook zijn er derde partijen op Italie.nl die tracking cookies plaatsen om je gepersonaliseerde advertenties en relevante aanbiedingen te tonen buitenom onze website. Social media-netwerken plaatsen ook tracking cookies. Deze tracking coockies zorgen ervoor dat jouw internetgedrag wordt gevolgd. Door gebruik te blijven maken van Italie.nl, ga je hiermee akkoord.

Publicatie: IP | Tekst & Fotografie: ACZ | Webdesign: CM
Italie.nl: Sitemap