Italië

Bol AlgemeenBol Algemeen

MENU
  • Home
  • Vakantie in Italië
    • Regio's en steden
      • Abruzzo (Pescara)
      • Basilicata (Matera)
      • Calabria (Reggio)
      • Campania (Napels)
      • Emilia Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Lazio (Rome)
      • Liguria (Genua)
      • Lombardia (Milaan)
      • Le Marche (Ancona)
      • Molise (Termoli)
      • Piemonte (Turijn)
      • Puglia (Bari)
      • Sardegna (Cagliari)
      • Sicilia (Palermo)
      • Toscana (Florence)
      • Trentino – Alto Adige
      • Umbria (Perugia)
      • Valle d'Aosta (Aosta)
      • Veneto (Venetie)
    • Themaspecials
      • Actieve Vakantie
      • Fietsen in Italië
      • Wandelen in Italië
      • Wintersport in Italië
      • Carnaval in Italië
      • Cruise
      • Italiaanse bergen
      • Italiaanse eilanden
      • De mooiste Italiaanse dorpjes
      • De Italiaanse meren
      • Italiaanse stranden
      • Kamperen
      • Kerst in Italië
      • Kinderplezier
      • Rondreis suggesties
      • Shoppen in Italië
      • Watersport in Italië
    • Vervoer in en naar Italië
      • Afwijkende regels
      • Alternatieve routes
      • Auto huren in Italie
      • Boetes in Italië
      • Vervoer naar Italië
      • Vervoer in Italië
      • Vliegen naar Italië
      • In de winter met de auto naar Italië
      • De Italiaanse wegen - welke zijn er en wat is het verschil
      • Autorijden in Europa – de regels
    • Reisinformatie
      • Kaart van Italië
      • Officiële feestdagen
      • Bijzondere feestdagen in Italie
      • Vakantie checklist
      • Weetjes
      • Ziekenhuizen in Italië
    • Reisaanbiedingen
      • Auto huren voor je vakantie in Italie
      • Hotels zoeken
      • Vliegtickets
    • Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief
    • Foto's per regio
    • Monumenten
    • Close
  • Reisaanbiedingen
  • Culinair
    • Italiaanse recepten
    • Italiaans eten
    • Regionale keuken
    • Culinaire gebruiken
    • Italiaanse wijn
    • Italiaanse dranken
    • Close
  • Taal
    • Diversen
    • Lessen Italiaans
    • Italiaanse taal tips & weetjes
    • Polls - Test je Italiaanse taalkennis
    • Woordenlijsten
      • Auto Italiaans
      • Auto-ongeluk woorden
      • Bij de dokter
      • Camping
      • Coronavirus woordenlijst
      • Coronavirus klachten woordenlijst
      • Cruise-vakantie
      • Fiets woordenlijst
      • Liefdes Italiaans
      • Misdaad & Maffia
      • Naar de kapper in Italie
      • Italiaanse Kerst woordenlijst – Alfabeto di Natale
      • Onderweg
      • Politiek
      • Proosten in het Italiaans
      • Religie
      • Schaken in het Italiaans
      • Schelden
      • Shoppen
      • Slaapkamer Italiaans
      • Sms'en
      • Strandvakantie
      • Tweede huis
      • Vakantie Latijn
      • Vervoer
      • Vis in Italië
      • Voetbaltaal
      • Wandelen in Italië
      • Watersport
      • Weerbericht
      • Wijn-abc
      • Winkels
      • Wintersport
      • Wonen en werken
      • Zakelijke termen
      • Italiaanse ijssmaken woordenlijst
      • Ziek zijn en spoedgevallen
      • Zonnige woordenlijst
    • Close
  • Algemeen
    • Tradities en gebruiken in Italië
      • La Befana - 6 januari
      • Bijgeloof van de Italianen: superstizione
      • Carnaval
      • Ferragosto: 15 augustus Maria Hemelvaart
      • La festa della donna
      • Italiaanse familie tradities
      • De leukste 1 April grappen van Italië
      • Kerst, Oud & Nieuw
      • Moederdag - la festa della mamma
      • La festa dei nonni
      • Pasen en Paastradities in Italië
      • Schrikkeljaar traditie in Italië
      • Sinterklaas
      • Vaderdag -La festa del papà
      • Valentijnsdag - San Valentino
    • Trouwen in Italië
      • Huwelijksbelofte
      • Praktische Informatie
      • Spreekwoorden
      • Trouwen in Italie een droom?
      • Trouwweetjes
    • Tweede huis in Italië
      • Aankoop
      • Financiering
      • Nuttige organisaties
      • Voorbereidingen bij het kopen van een tweede huis in Italië
      • Wonen en werken
    • Wonen & Werken in Italië
      • Belastingen & Verzekeringen
      • Diploma's
      • Sollicitatie en CV in Italie
      • Tips bij het zoeken van werk
      • Woonruimte vinden
    • Zaken doen met
      • Contact leggen
      • Zaken doen in de praktijk
      • Werktijden
      • Zakelijk Italie
      • Zakelijke termen
    • Meer algemeen
      • Beroemdheden
      • Beroemde werken
      • Evenementen in Italië
      • Geschiedenis
      • Instanties
      • Mafia, Camorra, ‘Ndràngheta….
      • Kunst & Cultuur
      • De Pers, radio en tv
      • Politiek
      • Religie
      • Sport
    • Het weer in Italië
      • Italiaanse klimaatgebieden
      • Het klimaat van Italië
      • Klimaattabellen
      • Mist in Italië: voor- en nadelen
      • Onder de Italiaanse zon
      • Regenweer in Italië
      • Weersverwachting voor Italië
      • Hoe waait de Italiaanse wind?
      • Sneeuwpret in Italië
    • Close
  • Shoppen
    • Shoppen in Italie
      • Shoppen in Florence
      • Shoppen in Milaan
      • Shoppen in Napels
      • Shoppen in Rome
      • Shoppen in Turijn
      • Shoppen in Venetië
      • Uitverkoop in Italië
      • Winkelweetjes
    • Made in Italy
    • Boekentips
    • Uitverkoop Italiaanse producten
    • Close
  • Un Po' Di Tutto
    • I nostri amici
      • Reisverhalen
      • Verhalen over wonen en werken in Italië
      • Italianen in Nederland
      • Meer verhalen
    • Fotoverslagen van I Nostri Amici
      • Abruzzo
      • Basilicata
      • Calabria
      • Campania
      • Emilia Romagna
      • Lazio
      • Liguria
      • Lombardia
      • Molise
      • Piemonte
      • Puglia
      • Sardegna
      • Sicilia
      • Toscana
      • Trentino-Alto Adige
      • Umbria
      • Veneto
    • Interessante links
      • Italiaanse artiesten
      • Fotoreportages
      • Linkenverzamelpagina's
      • Un po' di tutto
      • Reisverslagen
      • Toeristische informatie
      • Weblogs
    • Italianaria
      • Giornalissimo - Nieuws
      • Italia Varia
      • Chiacchiere - Kletspraatjes
      • Feiten en cijfers
      • Oppervlakte, inwoneraantal per regione
      • Wat vind jij?
      • Berlusconi moppen
      • Hèt Italië-gevoel
      • Italianaria in Italiano
      • Hoe herkennen Italianen elkaar?
      • Stereotypen en vooroordelen
      • Kijk, luister en geniet
      • De mooiste Italiaanse liedjes
      • Italiaanse moppen
      • Mucche politiche
      • Reclames uit grootmoeders tijd
      • Italianaria: un po' di tutto
      • Vaticaanweetjes
      • Italiaanse communicatie: verbale hoogstandjes…
      • Volkslied
      • Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief
    • Close
  • Zoeken
    • Trefwoorden
    • Zoeken
    • Close

Je bent hier: Home / Meer algemeen / Beroemdheden / In gesprek met Gelateria Davide in Den Bosch

In gesprek met Gelateria Davide in Den Bosch

IJsbereider: David Zilli (1971)
IJssalon: Gelateria Davide
IJssalon sinds: 1932
Gevestigd op: Hinthamerstraat 86, ’s-Hertogenbosch
Hoeveelste generatie ijsbereider: 3e generatie
Eerste generatie afkomstig uit: Belluno, Veneto
Favoriete smaak: Pistache

David Zilli’s carrière loopt iets anders dan die van andere 3e generatie ijsbereiders. Hij neemt niet de ijssalon van zijn grootouders en ouders over, maar richt tussentijds op zijn restaurants en catering. Jaren later start hij alsnog, op eigen kracht, een eigen ijssalon.

Geschiedenis

Vanuit Italië vertelt Italo Zilli (1944), de vader van David, over de geschiedenis: “Mijn vader Umberto Zilli kwam in 1931 vanuit Belluno naar Nederland. Net zoals zo velen in die tijd ontvluchtte hij het arme Italië om elders een boterham te verdienen. De Italianen kwamen zowel uit onze streek Veneto, o.a. uit de aangrenzende ijsbereidersvallei, maar ook uit Friuli en Toscane.“

“Mijn vaders zus Regina was er al een jaar; zij was in de leer bij de ijsfamilie De Lorenzo in Utrecht. In 1932 starten mijn vader en zij op de Klarendalseweg in Arnhem met een eigen ijssalon. De ijssalon heet in eerste instantie IJssalon Venezia.”

“Umberto’s zus trouwt met Edoardo Bridda. Die komt vanuit Italië naar Nederland en gaat meewerken in de ijssalon Venezia. De ijssalon verhuist naar de Hommelseweg en vervolgens naar de Steenstraat. Als het stel in 1938 een drieling krijgt, veranderen ze de naam van de ijssalon in Trio. Een drieling in die tijd was dusdanig bijzonder dat het de Italiaanse radio haalde.”

“Mijn vader Umberto trouwt in 1942 met mijn moeder Maria. Dat was met de handschoen. Je moet je beseffen dat het oorlog was. Terugkeren om te trouwen in Italië zou voor Umberto immers inhouden dat ie het leger in moet. Vandaar dat ‘de man met de handschoen’ hem vertegenwoordigt in Italië zodat alle papieren in orde kunnen worden gemaakt. Het huwelijk wordt zowel gemeentelijk als kerkelijk bekrachtigd. Mijn moeder reist vervolgens twee dagen met de trein (het was oorlog) om zich bij mijn vader te voegen.“

“Mijn vader besluit vervolgens in 1942 voor zichzelf te beginnen. Dat doet ie in de Vijzelstraat, ook in Arnhem. De ijssalon draagt zijn achternaam. IJssalon Zilli is geboren. In 1944 wordt mijn vader samen met andere inwoners van Arnhem geëvacueerd: de slag om Arnhem is aanstaande. Als hij in 1945 terugkomt, blijkt zijn zaak plat te zijn gebombardeerd. Hij herbouwt de ijssalon en gaat in 1948 open.”

Het stel krijgt zes kinderen: Silvana, Italo, Aida, Leni, Nino en Rosetta. Alle zes gaan ze, verspreid over Nederland, in het ijs. Vader Umberto blijft tot zijn 65e in de zaak en keert in 1977 terug naar zijn geboorteland.

Italo Zilli, tweede generatie ijsbereider

Umberto’s zoon Italo werkt in die tijd al lang en breed mee in de ijssalon en neemt de ijssalon aan de Vijzelstraat vervolgens, samen met zijn uit Longarone afkomstige vrouw Viviana (1948) over.

Vader Italo verkoopt ijssalon Zilli in de jaren negentig en begint vervolgens een pastafabriek voor verse pasta. Later verhuizen Italo en Viviana, net als de helft van zijn broers en zussen, terug naar Italië. Een bekend terrein voor hen aangezien ze daar ’s zomers ook op kostschool zaten, net zoals zoveel kinderen van ijsbereiders in die tijd.

David, 3e generatie ijsbereider

David: “Van kinds af moest ik meewerken in de ijssalon. Op mijn zesde sorteerde ik rozijnen. Ook moest ik lepeltjes in de bakken recht leggen en coupes afwassen in de kelder.”

In het ouderlijk gezin van David wordt Italiaans gesproken. Met zijn zus spreekt David Nederlands. “Tenzij iemand het niet mag horen. Dan schakelen we over naar het Italiaans.”

David is 25 als hij met zijn eerste restaurant start, het is dan 1996. Uiteindelijk heeft ie er drie: in Arnhem, Enschede en Utrecht. David: “Die restaurants deed ik niet onverdienstelijk; ik belandde zelfs in de Nederlandse editie van De Zilveren Lepel, de Italiaanse kookbijbel die naar het Nederlands is vertaald. Ook stond mijn Italiaanse restaurant in de bovenste regionen van diverse restaurantgidsen. Ik was er 24/7, 365 dagen per jaar mee bezig.”

In 2017 stopt David met zijn laatste restaurant. Hij heeft geen spijt van de weg die hij heeft bewandeld. “Het heeft me wel gebracht waar ik nu ben. Je gaat denken in oplossingen en mogelijkheden. Het dwingt je na te denken wat en hoe nu verder. Ik maakte wel zelf ijs voor mijn restaurants, maar dat is echt andere koek dan ijs maken in een ijssalon. IJs maken doe je er nooit even bij.”

2017: weer terug in het ijs

De liefde brengt David naar Den Bosch. In 2017 start hij daar samen met zijn partner Jacqueline van Liempd een ijssalon. Ook de kinderen helpen mee. David kan niet terugvallen op de machines van weleer, maar koopt alles nieuw.

De ijssalon heet in eerste instantie naam Gelateria Zilli. Doordat elders een gelijknamige ijssalon met tal van bijbehorende rechten is verkocht, wordt David gedwongen een keuze te maken. “We kiezen eieren voor ons geld. Hebben geen zin in negatieve energie en gedoe. We veranderen de naam daarom in Gelateria Davide. Inderdaad met de Italiaanse spelling van mijn naam.”

In het pand een lange toonbank gevuld met 33 verschillende ijsbakken. Plus een vitrine met kleurrijke makarons. Die maakt hij overigens niet zelf. “Het is niet de corebusiness”, zegt hij daarover. “Toen we in 2017 startten, bedachten we dat we een toegevoegd product nodig hadden op dagen die zich niet goed lenen voor het eten van een ijsje.” Er rolt een wederkerige samenwerking uit met de leverancier, een resultante van de handelsgeest van David. In en voor de zaak is er zitgelegenheid. IJs is een impulsaankoop, maar ondanks dat de ijssalon niet op de promenade ligt, zit de loop er goed in.

Achter de ijssalon bevindt zich de werkplaats van David. Hij maakt er tientallen bakken ijs per dag. “Ik werk met verse melk en vers fruit en maak er niet alleen ijs voor mijn eigen gelateria, maar ook voor vele verkooppunten in Nederland. We bezorgen het ijs met een eigen vriesbus.” David heeft al met al 18 man in dienst. Die zijn overigens niet gelijktijdig aan het werk; het jongere personeel achter de toonbank werkt veelal in deeltijd. Hij is van maart tot en met oktober elke dag open van 12-22 uur.

Gelatology

David kan maar moeilijk stil zitten. In de winter van 2022-2023 verdiept hij zich in de chemie van Italiaans ijs. “Ik ben een opleiding gaan volgen omdat ik vastliep in het verbeteren van mijn eigen recepten. Ik heb me een week lang ondergedompeld in het ijs. Bij de Gelatology opleiding heb ik o.a. geleerd hoe ik het mondgevoel kan verbeteren. Dat moet fluweelzacht en warm zijn, dat vind ik belangrijk. En dat je alle onderdelen separaat proeft. Ik wilde weten hoe de chemie is tussen ingrediënten. En ontdekte bijvoorbeeld dat er 30-40 verschillende soorten suiker zijn die elk weer anders reageren in ijs.“

Na de opleiding werkt hij alle recepturen op een dusdanige manier uit dat de binnenkomende bestellingen volledig geautomatiseerd worden verwerkt. “De juiste aantallen en ingrediënten worden doorgerekend; alle info zit in de digitale weegschaal. Hierdoor is er amper margeverlies. Het is testen, aanpassen, weer testen. Ik doe dat niet op maximale capaciteit, maar met de minimale batch van 1 ½ liter,” verduidelijkt de ijsbereider.

Favoriet

Gevraagd naar zijn favorieten, volgt een waterval aan smaken. David: “Favoriete smaken zijn er vele… ik ben dol op ijs en lust eigenlijk alle combinaties van smaken. Op dit moment is mijn voorkeur als volgt: hazelnoot met Praline, Pavlova mascarpone met frambozen en meringue… En zo kan ik er nog vele opnoemen. Oh, ik mag er maar eentje kiezen? Dan wordt het pistache, een klassieker.”

Wat de toekomst brengt, moet de tijd uitwijzen. “Opvolging? Ik denk er voorlopig nog niet aan. Ik voel me tien jaar jonger. Je weet trouwens nooit hoe het loopt in het leven…” Maar een focus op alleen ijs bereiden, lijkt David wel wat. “Het ijsbereidersvak is zwaar en te lang doorgaan gaat niet. Je moet keuzes maken. Ik kijk daar heel nuchter naar.“

© Claudia Zanin. Historische foto's uit het privéarchief van de familie
Delen? Graag!
       
  

Lees meer over Italiaans ijs

Hallelujah: dé ijs-smaak van 2025 gelanceerd op Europese dag van het ambachtelijk ijsHallelujah: dé ijs-smaak van 2025 gelanceerd op Europese dag van het ambachtelijk ijs
24-3-24: Wereld IJsdag. De smaak van 2024 is...24-3-24: Wereld IJsdag. De smaak van 2024 is...
Italiaans ijsItaliaans ijs
In gesprek met IJssalon Venezia di Agnoli in GorinchemIn gesprek met IJssalon Venezia di Agnoli in Gorinchem
In gesprek met GranucciIn gesprek met Granucci
In gesprek met IJssalon La Toscana in EindhovenIn gesprek met IJssalon La Toscana in Eindhoven
In gesprek met IJssalon Firenze in EindhovenIn gesprek met IJssalon Firenze in Eindhoven
In gesprek met IJssalon Alessandro in OssIn gesprek met IJssalon Alessandro in Oss
In gesprek met IJssalon Zammatteo in Den BoschIn gesprek met IJssalon Zammatteo in Den Bosch
In gesprek met Gelateria Davide in Den BoschIn gesprek met Gelateria Davide in Den Bosch
10 weetjes over Italiaans ijs in Italië10 weetjes over Italiaans ijs in Italië
Waarom Italianen van Italiaans ijs houdenWaarom Italianen van Italiaans ijs houden
Italiaanse ijssmaken woordenlijstItaliaanse ijssmaken woordenlijst
Expositie La Dolce Invasione: 100 jaar Italiaans ijs in NederlandExpositie La Dolce Invasione: 100 jaar Italiaans ijs in Nederland

Hebbedingen voor Italiaans ijs

  • IJsrecepten boeken
  • IJsscheppen
  • IJsjeshouders
  • italiaanse ijs machines om thuis ijs te maken

    Zoek! Cerca!

    Laatste berichten

    • Habemus Papam: paus Leo XVI - 8 mei 2025
    • Helpt een schietgebedje bij gokken op de nieuwe paus?
    • Het mooiste strand ter wereld 2025 ligt in…. Italië!
    • Bijzondere quotes, beelden en filmpjes van Paus Franciscus
    • Appen met AI paus Franciscus

    Lees ook…

    Op onze blog ItalieTips.nl:

    • Fijne Italiaanse moederdag-cadeaus
    • Win thriller ‘Een steek door het hart’
    • Met brommobiel naar Firenze voor goed doel
    • Verplichte tolvignetten en milieustickers
    • B&B vol liefde Italië – 2025
    • Unieke wandel- & ezeltrektochten Toscane
    • Italiaanse cadeaus voor in de keuken

    Nieuw op Italie.nl:

    • Cala Glorizé strand mooiste ter wereld
    • La Pelosa strand Sardegna behoort tot beste 50
    • Taalpoll: il camino tira bene
    • Pelgrimstochten in Italië
    • Franciscus pelgrimstochten
    • Wie was de heilige Franciscus
    • Tips voor je fiets- en wandelvakantie in Italië
    • Uitverkoop

    Boek je accommodatie via Italie.nl

    Voorkom een boete en bestel nu!

    bestel milieusticker en vignet Oostenrijk Zwitserland Duitsland Frankrijk
    Uitverkoop Italiaanse producten


    Bekijk populaire dossiers en specials:
    De Italiaanse meren
    Wintersport in Italië
    Italiaanse les
    Pizza-special
    Pasta-special
    De mooiste Italiaanse dorpjes
    Corona-virus in Italië

    Chi siamo?

    vakantie italie

    Italie.nl is hét portaal voor een zoektocht in, door en over Italië. Je zoekt en vindt informatie over je volgende vakantiebestemming, bekijkt de mooiste foto’s, print je favoriete recept, test je Italiaans, leest bijdragen van i nostri amici, gastschrijvers en nog veel meer. Vraag vooral ook de Posta Prioritalie.nl aan, die zo’n 8-10 keer per jaar op je virtuele deurmat valt! Kortom: laat je inspireren, boek je vakantie. Kijk ook op:

    Italie tips

    Voordelig huurauto huren

    Deel gerust een pagina, maar gebruik wel de link

    copyright Italie.nlAttendeer anderen gerust met een link op deze pagina, maar onthoud dat kopiëren van de inhoud niet is toegestaan!

    Test je Italiaanse taalkennis!

    Twee vrienden puffen uit tijdens een lange wandeldag. Zegt de een tegen de ander: il camino tira bene. Wat bedoelt hij dan?

    Bekijk resultaten

    Laden ... Laden ...
    Test je Italiaanse taalkennis Breng eerst je stem uit en check dan het juiste antwoord.

    Volg Italie.nl ook via:

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    • YouTube
    Italiaans leren online

    Reisaanbiedingen

    Agritursimo Montesoffio, de Marken

    Agriturismo Montesoffio in Le Marche

    Agriturismo Country house Montesoffio ligt op 25 ... Lees meer

    Groen Florence: parken, tuinen en groene plekken in Firenze

    Groen Florence: 5 tips om alle kunst & cultuur te overleven

    Firenze [Florence]: de stad bij uitstek om ... Lees meer

    Uitzicht op Iseo-meer, Noord Italië

    9 leuke doe-tips aan het Lago d’Iseo

    Het door bergen omringde zoetwatermeer Lago d’Iseo ... Lees meer

    Reisbureau

    reisbureau italie

    Italië heeft alles!

    Italie.nl heeft álles: zee, meren, bergen, heuvels, vlakte…. Elk gebied heeft zijn eigen karakteristieken zowel qua natuur als steden, maar ook qua eten en drinken. De temperatuur en het klimaat van Italie kan je doen besluiten om in de herfst een citytrip te boeken naar Napels of Rome. Of in het voorjaar wanneer alles in bloei staat, groen is en de temperatuur aangenaam naar Sicilië of Sardinië.

    Boekentips

    Amsterdam-Verona - dagboek Giro d'Italia - Uitverkoop

    Lo Cascio woordenboeken Italiaans Nederlands

    Gratis online combinatiewoordenboek Italiaans van Lo Cascio

    Meer boekentips

    Zoek informatie per Italiaanse regio

    Bekijk informatie per Italiaanse regio

    Mis niets meer!

    Ontvang gratis de maandelijkse Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief
    Meld je aan voor de Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief van Italie.nl en ontvang iedere maand leuke weetjes, tips en gratis Italiaanse les!

    Deel deze pagina

    copyright Italie.nlAttendeer anderen gerust met een link op deze pagina, maar onthoud dat kopiëren van de inhoud niet is toegestaan!


    MENU

    • Home
    • Contact
    • Adverteren
    • Colofon
    • Vacatures
    • Copyright
    • Nieuwsbrief
    • Privacy
    • Trefwoorden

    Posta Prioritalie.nl

    Ontvang gratis de
    Posta Prioritalie.nl
    nieuwsbrief

    Meld je aan voor de Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief van Italie.nl en ontvang iedere maand leuke weetjes, tips en gratis Italiaanse les!

    Copyright

    copyright Italie.nlAttendeer anderen gerust met een link op deze pagina, maar onthoud dat kopiëren van de inhoud niet is toegestaan!

    Alle rechten voorbehouden. Niets op deze site mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

    Het Italië-virus

    Het begint met op vakantie gaan naar Italie, vervolgens wil je thuis ook Italiaanse gerechten maken. Gaandeweg wil je ook de Italiaanse taal leren en zonder dat je het weet word je besmet door het Italië-virus. Je wil meer weten over de geschiedenis van het land en over de tradities en gebruiken… Mogelijk overweeg je daardoor zelfs in Italie te gaan wonen en werken, of een tweede huis aan te schaffen. Of ga je zaken doen met Italie of trouwen in Italie! Wil je op de hoogte blijven van alles over Italië, meld je dan aan voor de nieuwsbrief:

    Cookies

    Italie.nl maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. We zetten functionele en analytische cookies in om je een optimale bezoekerservaring te bieden.
    Ook zijn er derde partijen op Italie.nl die tracking cookies plaatsen om je gepersonaliseerde advertenties en relevante aanbiedingen te tonen buitenom onze website. Social media-netwerken plaatsen ook tracking cookies. Deze tracking coockies zorgen ervoor dat jouw internetgedrag wordt gevolgd. Door gebruik te blijven maken van Italie.nl, ga je hiermee akkoord.

    Publicatie: IP | Tekst & Fotografie: ACZ | Webdesign: CM
    Italie.nl: Sitemap