

Porto Venere
Ik heb een boot gekocht om op deze geweldig mooie zee te kunnen vissen in het kristalheldere water en om toeristen deze ongelofelijk mooie kust te kunnen laten zien. Je kunt hier dan ook duiken en daar zijn verschillende zaken voor waarbij je je kunt aanmelden. Je kunt zelfs duiklessen nemen en hier je duikbrevet halen in een tijd van 14 dagen! Ideaal om er een mooie vakantie aan vast te knopen!
Ik geef toe dat het niet al te wenselijk is om hier in augustus te komen, want dan zit het vol met toeristen, vooral Italiaanse. Het is hier al prachtig en warm in juni, maar je kunt natuurlijk ook eerder komen. Juli is al een vakantiemaand, maar nog niet zo druk als het in augustus wordt. Alles hangt natuurlijk af van het propageren van de Cinque Terre in het buitenland en de gevolgen daarvan. Ik zou altijd juni en september aanraden.

Pesto alla genovese
De pesto komt oorspronkelijk uit deze regio, Liguria, al is het waar dat de basilicum eeuwen geleden al uit Griekenland geïmporteerd werd. Pesto is gemaakt van pijnboompitten, basilicum, knoflook en zuivere olijfolie uit Liguria, omdat die olie de lichtst verteerbare olie is hier in Italië. Dan natuurlijk wat echte parmezaanse kaas (Parmigiano Reggiano!!) toevoegen. In Genova is het recept iets anders: het bekende vuistje pijnboompitten wordt gehalveerd en de andere helft wordt aangevuld met gemalen of gestampte walnoten. Dit voor de hele echte pesto! Als je de enorme politieke gebreken en de burocratie even naast je neer legt, dan vind ik dit land een klein paradijsje en daarom woon ik hier dan ook!
Wonen & Werken in Italië
- Diploma’s
- Sollicitatie en CV
- Belastingen en verzekeringen in Italië
- Termen en instanties in Italië
- Vinden van woon-ruimte in Italië
- Werk of vakantiewerk zoeken in Italië
- 1 mei: Dag van de arbeid – waarom zijn winkels dicht?
- Italiaans leren
- Ervaringen met het wonen en werken in Italia van i nostri amici