De journalisten die dit klakkeloos inkortten van onder andere Italian-Food-Lovers.com hadden toch echt eerst even naar Rome moeten afreizen. Want hier ligt de oorsprong van de fettuccine Alfredo, dat is vernoemd naar zijn ‘uitvinder’: Alfredo di Lelio. Deze Alfredo maakte het gerecht met fettuccine (brede lintpasta), boter en Parmezaanse kaas voor het eerst in 1920, om te zien of het bij de gasten van zijn restaurant, Alfredo alla Scrofa, in de smaak viel. Dat was het geval en sindsdien heeft Alfredo zijn fettuccine ontelbare keren bereid.
Op de plek waar dit gerecht werd geboren, kun je nog altijd genieten van Alfredo’s originele recept. Het restaurant (Via della Scrofa 104) bestaat nog steeds en de fettuccine Alfredo staat nog altijd op de kaart.
Het authentieke recept van Alfredo is even simpel als goddelijk: breng een ruime hoeveelheid pastawater aan de kook en doe er een paar snufjes zout in. Kook de vers gemaakte fettuccine in een paar minuten al dente. Leg een paar plakken goede boter in een ondiepe ovenschaal, giet de pasta af en meng deze in de schaal met de boter. Rasp er een flinke hoeveelheid Parmezaanse kaas over en meng nogmaals goed door elkaar. Simpel maar meer dan smakelijk, zoals we van de echte Italiaanse keuken gewend zijn. Buon appetito!
Wonen & Werken in Italië
- Diploma’s
- Sollicitatie en CV
- Belastingen en verzekeringen in Italië
- Termen en instanties in Italië
- Vinden van woon-ruimte in Italië
- Werk of vakantiewerk zoeken in Italië
- 1 mei: Dag van de arbeid – waarom zijn winkels dicht?
- Italiaans leren
- Ervaringen met het wonen en werken in Italia van i nostri amici