30 aprile 2017 deel deze pagina Verstuur deze pagina naar je amiciPrint deze pagina

Interessante links over Italië - Un po' di tutto

Italiaanse taal

Italiaanse verhalen

Wil je je Italiaans oefenen met het lezen van ingestuurde verhalen of schrijf je misschien zelf korte verhalen in het Italiaans? Racconti nella Rete organiseert jaarlijks een schrijfwedstrijd, alle ingestuurde verhalen kun je op de site lezen.

Ik leer snel 

Je leert op Ik leer snel gratis en online Italiaans door middel van interactieve oefeningen en uitleg. Bovendien is forum om met cursisten in contact te komen.

Italian steps

Op Italian Steps kun je informatie vinden over een cursus Italiaanse taal. Een erg leuke cursus voor beginners, en geheel gratis!

Italiaanse gebarentaal

Als geen ander volk beheersen Italianen de kunst om zonder woorden duidelijk te maken wat ze bedoelen. Op deze webpagina zie je 65 gebaren in beeld en geluid voorgedaan. Zo begrijp je voortaan ook wat er bedoeld wordt als er geen woorden aan te pas komen.

Gebarentaal is van alle tijden

Prenten van weleer laten zien dat gebarentaal van alle tijden is. De ingescande boekenpagina's geven je bovendien een leuk inkijkje in het boek van Bruno Munari.

Pensieri del Gufo

Kleine verhaaltjes, wijze woorden, spreuken, gezegdes die stemmen tot nadenken. Of zoals Il Gufo het zegt un pensiero al giorno. Je vindt er ook grappen. In het Italiaans wel te verstaan.

Over Italië

Italië plein

Op het Italië plein kun je Italia horen, proeven, ruiken, voelen, en zien. Je vind er boekrecensies, heerlijke recepten, mooie beelden en andere tips om Italia een beetje dichterbij te halen.

Forum Italië vakantieland

Op dit forum brengen we alle nuttige info samen over ons geliefd vakantieland Italië. Je kunt hier tips per regio uitwisselen over je favoriete plekjes, lekkerste eetgelegenheden, beste overnachtingsmogelijkheden etc. Bovendien kun je je reisverhalen kwijt en je prangende vraag stellen. Interessante links, leuke filmpjes en de allerlaatste nieuwtjes zijn ook welkom.

Over Italiaanse schrijvers

Italibro is de site voor liefhebbers van de Italiaanse literatuur. Je leest hier meer informatie over Italiaanse schrijvers en boeken. Ook vind je er van verschillende auteurs biografieën en een groot aantal boekrecensies van de nieuwste boeken.

Online kinderspelletjes over Italië

Op deze pagina kun je tal van leuke spelletjes spelen zoals een kunstpuzzel, een regioni-puzzel, of je helpt de pizzabakker bij het maken van een pizza. Helemaal leuk, ook al is het Duitstalig.

Italiëforum 

Op het Italiëforum kom je in contact met andere Italofielen, hier kun je bijvoorbeeld tips uitgewisseld, of specifieke vragen stellen aan ervaren Italië-gangers.

Giro di Lombardia

Van alle grote wielerklassiekers is de Giro di Lombardia de minst bekende, maar wel één van de allermooiste. De Giro di Lombardia, oftewel Ronde van Lombardije, al honderd jaar lang een heroïsche wedstrijd in de Italiaanse heuvels rond het Como meer.

Italians online 

Of je nu Italiaan bent of Italofiel, de site van Italiansonline brengt je in contact met gelijkgestemden in Nederland. Het eigenlijke doel is om Italianen te helpen zich te integreren in de 'buitenlandse' samenleving. De site is echter ook toegankelijk voor niet Italianen.

Belevenissen in Italia 

Kees Hulsen heeft een prachtig boekje uitgegeven met belevenissen en anekdotes in en over Italia, zowel in het Nederlands als Italiaans. Het boekje is helaas niet meer verkrijgbaar, maar niet getreurd; Zijn internetsite toont het hele boekwerkje.

Nederlanders in Rome

Op deze site kunnen Nederlanders in Rome informatie vinden over leven, wonen, werken in en genieten van Rome. Of je nu een platzakke werkstudent of een hoogbetaalde expat bent, voor iedereen is er wel wat.

De poorters van Venetië

Deze site is van de stichting Nederlands Venetië Comité die als belangrijkste doel het coördineren en stimuleren van activiteiten heeft die leiden tot het behoud van objecten van culturele en/of kunsthistorische waarde. Wil je hieraan bijdragen, sluit je dan aan bij dit comité!

Auto's en motoren

Verhalen én foto's van de Mille Miglia Nieuw

In zekere zin kun je een auto ook zien als kunst. CineCars maakt die kunst graag toegankelijk voor een zo groot mogelijk publiek. Dat doen ze met hoogwaardige foto- en videoreportages, gemaakt door enthousiaste professionals. Genieten!

Auto Edizione

Dit is een platform voor de liefhebber van Italiaanse auto’s en daaraan gerelateerde producten. Er zijn vele nieuwsupdates en laatste trends te lezen rond de italiaanse autoindustrie.

Vespafans.nl

Op dit onafhankelijk platform voor en door Vespa-fans ontmoet je andere Vespa-liefhebbers, krijg je toegang tot gratis informatie o.a. over de nieuwste Vespa-scooters, samenwerkingsverbanden, accessoires,  (reserve)onderdelen, oldtimers, clubdagen en nog veel meer.

Italiaanse politieauto's van toen en nu

Zie je het voor je, de Italiaanse politie die je in een Cinquecento achtervolgt...toch is het waar gebeurd. Er is zelfs een hele site gewijd aan de verschillende voertuigen van de Italiaanse politie. Alleen plaatjes kijken is al leuk! Ook leuk: Fotoreportage fiat 500 van toen en nu

Gegrepen door Cinquecento 

Johan van der Goot heeft iets met het getal vijfhonderd. Het slaat vooral op zijn favoriete auto's: de Fiat 500 en de Bianchina 500. Hij heeft bijvoorbeeld ook een fietstocht ondernomen van Friesland via de Mont Blanc naar Torino. De lengte? 5 x 500 kilometer.

Ducati Corse Friends

Een Ducati is bij motorliefhebbers zeker niet onbekend. Op deze website bevindt zich een databank van Ducati-piloten over de hele wereld. Tevens kun je er het laatste nieuws lezen van Ducati, uitslagen en kalenders.

Overig

Protestantse Christenen in Italië Nieuw

De website Protestantse Christenen in Italië schetst een beeld van het Protestantisme in Italië, voornamelijk vanuit de Waldenzen, maar ook wat algemener. Handig als naslagwerk voor Christenen die in Italië op vakantie gaan maar ook als beginpunt om het Protestantisme in Italië te ontdekken.

Pizza, pizza en nog eens pizza...

Pizza.nl is gestart door liefhebbers die zich verbaasden dat er geen website was die alleen over pizza’s ging. Op de website kom je uiteenlopende pizzarecepten tegen waar je al zolang naar zocht, maar ook een blog, leuke reviews en adressen van pizzeria’s. Hiernaast bespreken ze andere Italiaanse gerechten zoals pasta, lasagne etc.

Winters Rome op video

Meestal zie je een fotoverslag van een vakantie. Wiemer Viet legde rond de jaarwisseling Roma echter vast op video. Bekijk het filmpje en geniet van de prachtige beelden.

Italiaanse schilderijen

Loeki Boerebach uit Eindhoven schildert onder andere Italiaanse landschappen en sfeerbeelden. Dit doet zij op een interessante bijzondere wijze.

Italiaanse immigranten in Nederland

Op Voglioviverecosi.com vind je, in het Italiaans, verhalen over Italiaanse immigranten. Via deze link kan je lezen over Italianen die hun leven opnieuw opbouwen in Nederland. Erg leuk en interessant om ons landje te zien door de ogen van Italianen!

Digitaal dagboek over de regio Basilicata

Een jonge Nederlandse verhalenverteller onderzoekt het onontdekte zuiden van Italië. Hij komt op de meeste bijzondere plekken. De eerste nachten slaapt hij in een bijzonder design hotel in een diepe grot. Vanuit hier vervolgt hij de reis en zijn doel is een local te worden, hetgeen niet makkelijk blijkt te zijn.

Recept met pasta

Op ReceptMetPasta.nl vind je de lekkerste pastarecepten, allemaal op een eenvoudige manier bereid. Zo haal je de Italiaanse keuken makkelijk zelf in huis. De recepten variëren van verschillende soorten pasta's gecombineerd met vlees, vis, groenten of kaas. Buon appetito!

Recensies van Italiaanse films

Op Italiaansefilms.nl kun je recensies lezen en schrijven over oude en nieuwe Italiaanse films. Je kunt de films opzoeken op jaartal en op regisseur.

Annunci Eventi

Op deze Italiaanse site vind je een groot aanbod van advertenties en aankondigingen van evenementen in heel Italië. Je kunt gratis en zonder inschrijving aangeven waar je naar op zoek bent of wat je wilt aanbieden.

Alles over pastamaken!

Op Pastamaken.nl vind je recepten, tips en zelfs een instructievideo voor het maken van de lekkerste verse pasta. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het niet moeilijk en niet veel werk. In een half uur heb je een heerlijke spaghetti of tagliatelle op tafel.

Lekkere Italiaanse recepten

Fratello-sorella.nl is een initiatief van Frans, publicist en olijfboer in Puglia en Karin, culinair journalist en juf in Amsterdam. Elke week komt er op deze leuke website een nieuwe column met een Italiaans recept online.

Missitalia Hyves

Voor alle Nederlandse jongedames tussen de 17 en 26 van Italiaanse afkomst wordt elk jaar de Miss Italia Olanda georganiseerd. Het is de nationale voorronde voor de in Italië gehouden Miss Italia nel Mondo verkiezing.

Meerijden

Op een kostenbesparende, gezellige en milieuvriendelijke manier op je plaats van bestemming komen? Rijd dan mee! Of het nu gaat om een eenmalige rit of woon-werkverkeer, meerijden.nu biedt de uitkomst.

Berlusconi e-cards

Dat de invloed van Berlusconi groot was, wisten we al lang. Maar getuige deze e-cards vervult hij op meer plekken in de geschiedenis een rol dan je zou verwachten.

Goedkoper bellen naar Italië 

Als je regelmatig naar Italië belt naar een vast of mobiel nummer, wil je natuurlijk een paar centen besparen. Er zijn diverse maatschappijen die belminuten in het groot inkopen en die het voordeel vervolgens aan de beller ten goede laten komen. Doe er je voordeel mee...

Deel deze pagina

Facebook Twitter Google+ Pinterest Email LinkedIn Reddit Tumblr WordPress StumbleUpon Google Gmail WhatsApp AIM Amazon Wish List AOL Mail App.net Baidu Balatarin BibSonomy Bitty Browser Blinklist Blogger Post BlogMarks Bookmarks.fr Box.net BuddyMarks Buffer Care2 News CiteULike Delicious Design Float Diary.Ru Diaspora Digg diHITT Diigo DZone Evernote Fark Flipboard Folkd Google Bookmarks Hacker News Hatena Instapaper Jamespot Kakao Kindle It Line LiveJournal Mail.Ru Mendeley Meneame Mixi MySpace Netlog Netvouz NewsTrust NewsVine NUjij Odnoklassniki Oknotizie Outlook.com Pinboard Plurk Pocket Print PrintFriendly Protopage Bookmarks Pusha Qzone Rediff MyPage Renren Segnalo Sina Weibo SiteJot Slashdot Stumpedia Svejo Symbaloo Feeds Tuenti Twiddla TypePad Post Viadeo VK Wanelo Webnews Wykop XING Yahoo Bookmarks Yahoo Mail Yahoo Messenger Yoolink YouMob Yummly Facebook Twitter Google+ Pinterest Email LinkedIn Reddit Tumblr WordPress Google Gmail WhatsApp StumbleUpon AIM Amazon Wish List AOL Mail App.net Baidu Balatarin BibSonomy Bitty Browser Blinklist Blogger Post BlogMarks Bookmarks.fr Box.net BuddyMarks Buffer Care2 News CiteULike Copy Link Delicious Design Float Diary.Ru Diaspora Digg diHITT Diigo Douban Draugiem DZone Evernote Facebook Messenger Fark Flipboard Folkd Google Bookmarks Google Classroom Hacker News Hatena Instapaper Jamespot Kakao Kik Kindle It Known Line LiveJournal Mail.Ru Mendeley Meneame Mixi MySpace Netlog Netvouz NewsVine NUjij Odnoklassniki Oknotizie Outlook.com Pinboard Plurk Pocket Polyvore Print PrintFriendly Protopage Bookmarks Pusha Qzone Rediff MyPage Renren Segnalo Sina Weibo SiteJot Skype Slashdot SMS Stumpedia Svejo Symbaloo Feeds Telegram Trello Tuenti Twiddla TypePad Post Viadeo Viber VK Wanelo Webnews WeChat Wykop XING Yahoo Bookmarks Yahoo Mail Yahoo Messenger Yoolink YouMob Yummly
Facebook Twitter Google+ Pinterest Email LinkedIn Reddit Tumblr WordPress StumbleUpon Google Gmail WhatsApp AIM Amazon Wish List AOL Mail App.net Baidu Balatarin BibSonomy Bitty Browser Blinklist Blogger Post BlogMarks Bookmarks.fr Box.net BuddyMarks Buffer Care2 News CiteULike Delicious Design Float Diary.Ru Diaspora Digg diHITT Diigo DZone Evernote Fark Flipboard Folkd Google Bookmarks Hacker News Hatena Instapaper Jamespot Kakao Kindle It Line LiveJournal Mail.Ru Mendeley Meneame Mixi MySpace Netlog Netvouz NewsTrust NewsVine NUjij Odnoklassniki Oknotizie Outlook.com Pinboard Plurk Pocket Print PrintFriendly Protopage Bookmarks Pusha Qzone Rediff MyPage Renren Segnalo Sina Weibo SiteJot Slashdot Stumpedia Svejo Symbaloo Feeds Tuenti Twiddla TypePad Post Viadeo VK Wanelo Webnews Wykop XING Yahoo Bookmarks Yahoo Mail Yahoo Messenger Yoolink YouMob Yummly Facebook Twitter Google+ Pinterest Email LinkedIn Reddit Tumblr WordPress StumbleUpon Google Gmail WhatsApp AIM Amazon Wish List AOL Mail App.net Baidu Balatarin BibSonomy Bitty Browser Blinklist Blogger Post BlogMarks Bookmarks.fr Box.net BuddyMarks Buffer Care2 News CiteULike Delicious Design Float Diary.Ru Diaspora Digg diHITT Diigo DZone Evernote Fark Flipboard Folkd Google Bookmarks Hacker News Hatena Instapaper Jamespot Kakao Kindle It Line LiveJournal Mail.Ru Mendeley Meneame Mixi MySpace Netlog Netvouz NewsTrust NewsVine NUjij Odnoklassniki Oknotizie Outlook.com Pinboard Plurk Pocket Print PrintFriendly Protopage Bookmarks Pusha Qzone Rediff MyPage Renren Segnalo Sina Weibo SiteJot Slashdot Stumpedia Svejo Symbaloo Feeds Tuenti Twiddla TypePad Post Viadeo VK Wanelo Webnews Wykop XING Yahoo Bookmarks Yahoo Mail Yahoo Messenger Yoolink YouMob Yummly Facebook Twitter Google+ Pinterest Email LinkedIn Reddit Tumblr WordPress StumbleUpon Google Gmail WhatsApp AIM Amazon Wish List AOL Mail App.net Baidu Balatarin BibSonomy Bitty Browser Blinklist Blogger Post BlogMarks Bookmarks.fr Box.net BuddyMarks Buffer Care2 News CiteULike Delicious Design Float Diary.Ru Diaspora Digg diHITT Diigo DZone Evernote Fark Flipboard Folkd Google Bookmarks Hacker News Hatena Instapaper Jamespot Kakao Kindle It Line LiveJournal Mail.Ru Mendeley Meneame Mixi MySpace Netlog Netvouz NewsTrust NewsVine NUjij Odnoklassniki Oknotizie Outlook.com Pinboard Plurk Pocket Print PrintFriendly Protopage Bookmarks Pusha Qzone Rediff MyPage Renren Segnalo Sina Weibo SiteJot Slashdot Stumpedia Svejo Symbaloo Feeds Tuenti Twiddla TypePad Post Viadeo VK Wanelo Webnews Wykop XING Yahoo Bookmarks Yahoo Mail Yahoo Messenger Yoolink YouMob Yummly


Kijk ook eens bij:

 
E-mail
Wachtwoord

Onthoud mij
Wachtwoord vergeten? Word gratis lid!
   
Boek je vakantie

 • Villa's, appartementen, vakantiehuizen
  Villa's, appartementen, vakantiehuizen  

  Villa's, appartementen, vakantiehuizen en kastelen in Italië zijn via Interhome online te bekijken en gemakkelijk te reserveren.

 • Hotel, pension, bed & breakfast
  Hotel, pension, bed & breakfast  

  Zoeken naar een hotel, bed & breakfast, spa, appartement, agriturisme of pension in Italië gaat heel simpel via deze uitgebreide en overzichtelijke site.

 • Honderden vakantielinks op een rij
  Honderden vakantielinks op een rij  

  Snel en gemakkelijk online je vakantie in Italië boeken doe je op OpVakantieNaarItalie.nl. Het aanbod is gevarieerd: je kunt er terecht voor pakketreizen, agriturismi, hotels, bed& breakfasts, stedentrips of jongerenreizen, maar ook voor het boeken van huurauto's en vliegtickets.

 • Grootste online Italië reisbureau
  Grootste online Italië reisbureau  

  Bij het grootste online Italië reisbureau boek je snel, eenvoudig en overzichtelijk je reis via een aantal speciaal geselecteerde reisorganisaties. Alles wat je nodig hebt voor je verblijf vind je hier; van de vlucht tot aan de accommodatie.

Boek je vakantiehuis!
Kamperen in Italië
Kamperen met Suncamp
Vakantiehuizen

Bezoek de Piazza’s
Volg Italie.nl ook via:
Volg ons via Twitter Voeg ons toe op Facebook Blijf op de hoogte via RSS feeds Meld je aan voor de nieuwsbrief

  Italie.nl winnaar  
  2011 + 2012 + 2013!  
Italie.nl winnaar Travvies Award 2013, categorie bestemmingsspecialist

ItaliePunt

Interhome villa's, vakantiewoningen, kastelen, appartementenVakantiehuizen, villa’s en appartementen
Online boeken van vakantiehuis, villa, appartement, agriturismo en kasteel in Italië.
www.interhome.nl

Kamperen in Italië
Selecteer gemakkelijk je camping naar wens bij Camping & Co!
www.camping-and-co.com

Familiecampings, luxe campings en meer
Met de speciale kampeerformules van Vacanceselect.nl vind je snel en eenvoudig de ideale camping in Italië.
www.vacanceselect.nl

Heerlijke kampeervakanties
Zorgeloos kamperen op een mooie camping, met je eigen tent of in een vaste accomodatie
www.suncamp.nl

Autorondreizen Italië
Goedgedocumenteerde
avontuurlijke autorondreizen in heel Italië
www.rebeltravel.nl

By Italy Ads